dinnye szeletek

Ezeket igyuk és együk, ha dehidratáltak vagyunk

Nem csak a víz oltja szomjunkat dehidratáltság esetén.


Amikor szomjasak vagyunk, már túl dehidratáltak lehetünk, tehát nem kell megvárni ezt az érzést. De a vízen kívül mivel hidratálhatjuk kellőképpen magunkat egy nyári nap folyamán?

1. Kókuszvíz

Az izzadással és vizelettel nemcsak vizet, de elektrolitokat is veszítünk. A legismertebb elektrolitok a nátrium, kalcium, magnézium, kálium. A kókuszvíz a vízen kívül elektrolitokat és szénhidrátot is tartalmaz, ezért kiváló lehet dehidratáltság esetén.

2. Levesek

A kókuszvízhez hasonlóan a levesek is igen gazdag elektrolitforrások, emellett természetesen a víztartalékainkat is feltöltik. A levesekben található csontok fontos fehérjeforrások lehetnek ízületeinknek, csontjainknak, izmainknak. Az ilyen leves képes megemelni magnézium és kalciumszintünket, amely nagyon fontos dehidratáltság esetén.

3. Smoothiek

A smoothiek általában víz alapú gyümölcs- vagy zöldségturmixok. A gyümölcsök és zöldségek növelhetik C-vitamin szintünket, a gyömbér, menta hozzáadása pedig csökkentheti a szomjúság okozta olyan kellemetlen testi érzeteket, mint a szédülés.

4. Dinnye

A zöldségek és gyümölcsök nagyon sok vizet tartalmaznak, ezért kiválóak lehetnek szomjúság, dehidratáltság esetén. A görög- és sárgadinnye körülbelül 92 százalék vizet foglalnak magukban, ezért nagyon jó vízforrások lehetnek a nyári hőségben.

(Forrás: Health Line)


A figyelmetekbe ajánljuk