DAvid Fincher

Az élő rendezőlegenda újra a streamingplatformmal dolgozik a Kártyavár, a Mindhunter és a Mank után.


Amikor a Netflix még a kezdetek kezdetén belevágott a saját tartalom gyártásába, az első nagy név, akit sikerült behúzni alkotói oldalról, az a Harcosok klubja, a He7edik, A közösségi háló és a Holtodiglan rendezője, David Fincher volt. A kultrendező nem csak producere volt a Kártyavárnak, de az első két epizódot rendezve megadta a sorozat alaphangulatát is, saját képére formálva azt vizuálisan.

Az együttműködés aztán nem ért itt véget. Fincher, akinek legelső filmes kalandja a stúdió által megcsonkított A végső megoldás: Halál volt, valószínűleg értékelte, hogy a Netflix gyakorlatilag csak hozzávágott egy köteg pénzt és egyáltalán nem szólt bele az alkotói folyamatba. Úgyhogy a platformra érkezett a Mindhunter című sorozata, majd saját kis szerelemprojektje, a Mank is, amire nemet mondott minden stúdió hosszú éveken át.

Most bejelentették új közös projektjüket, ami egy dokumentumfilmszéria lesz. Egészen pontosan filmes videóesszék gyűjteménye VOIR címmel, és amolyan szerelmeslevél lesz a filmekhez. A sorozat az amerikai AFI Feszitválon debütál majd, egyelőre még nincs infó arról, hogy a Netflixen mikor válik elérhetővé.


A figyelmetekbe ajánljuk