iphone 6 on macbook pro

Több próbálkozás és különböző tesztek után most végre mindenkinek elérhető már a feature, amit az Apple Music már rég tudott.


Miután a Spotify egy ideig csak az Egyesült Államokban és néhány másik országban tesztelte, bejelentették, hogy mostantól mindenki számára elérhető a dalszöveges funkciójuk. Méghozzá nem csak előfizetőknek, hanem azoknak is elérhető, akik ingyen használják a szolgáltatást. Ha most legörgetünk egy dal hallgatása közben telefonon, akkor máris látjuk, ahogy kiírja az adott szám dalszövegét.

A szolgáltatás elérhető iOS-en és Androidon egyaránt, továbbá asztali gépen, TV-n és játékkonzolokon is. Ugyanakkor nem mindegyik számnál fogjuk látni, viszont a cég azt ígéri, hogy a dalok többségénél igen. Pontos számokat nem tudni, de a többség feltételezi, hogy több, mint a feléről van szó legalább. A Musixmatch szolgáltatja egyébként a szöveget, amivel korábban is volt együttműködés teszt jelleggel, de aztán 2016-ban megszakadt.

Korábban a Genius közreműködésével néhány dalhoz próbált már szöveget biztosítani a Spotify, egyúttal információkat is nyújtva az adott számról. Szóval egy ideje már törekedett hasonlóra a Spotify, ami nem is csoda. Az Apple Music ugyanis 2019 óta tud ilyent, akárcsak a Deezer. Szóval a funkció tekintetében igen komoly lemaradásban volt a cég, még ha korai próbálkozásával meg is előzte a vetélytársakat.

(Forrás: Engadget)

A figyelmetekbe ajánljuk