Meghackelték és zsarolják a CyberPunk 2077 fejlesztőit

Számtalan adatot elloptak a tettesek, ugyanakkor a cég nem enged a zsarolásnak.


A CD Projekt Rednek nem ez a mostani a legjobb időszaka valószínűleg. A tavalyi év egyik legjobban várt játéka, a CyberPunk 2077 ugyan 13 milliós eladást produkált, csalódást okozott a rajongóknak folyamatos hibái és összeomlásai miatt, sokaknak teljesen tönkre téve az élményt. A játékosok folyamatosan újabb és egyre frusztrálóbb bugokat találtak a játékban, ami miatt több online áruházból el is tűnt, illetve az árát is sokan visszakapták ezért. Eléggé nyilvánvaló volt, hogy a játék nem volt teljesen kész, amikor kiadták.

Most újabb probléma a vállalat háza táján, ugyanis hasonló módon, mint 2017-ben, amikor a játék korai vázlatait lopták el, megint meghackelték a CD Projekt Redet. A hackerek egy kis üzenetet hagytak maguk után a cég rendszerében, ami azt állítja, hogy számtalan pénzügyi és egyéb céges adat mellé sikeresen megszerezték a CyberPunk 2077-tal kapcsolatos mindenféle fájlokat, emellett pedig a Witcher 3 egy igen korai változatát.

Az elkövetők zsarolási szándékkal tették mindent, azzal fenyegetve a fejlesztőt, hogy minden adatot, amit megszereztek, idővel közzé teszik, ha nem fizetik ki a váltságdíjat. A cég viszont kiadott egy közleményt, állítva, hogy mindennek megvan a biztonsági mentése, az ellopott dolgok helyreállítása már zajlik és amúgy nem hajlandóak fizetni azért, hogy visszakapják a tulajdonukat. Szóval ha a hackerek nem blöffölnek, hamarosan felbukkanhat a neten a Witcher 3 egy korai, valószínűleg élvezhetetlen verziója.

(Forrás: Engadget)


A figyelmetekbe ajánljuk