Csokirajongók, figyelem! Ezt az öt dolgot imádni fogjátok!

Csokirajongók, figyelem! Ezt az öt dolgot imádni fogjátok!

Lehet tej-, ét- vagy akár fehércsoki, esetleg töltött vagy mogyorós, szinte teljesen mindegy, egy viszont biztos: a csokoládét szinte valamennyien imádjuk. De vajon mivel tudnánk feldobni az „édességek királynőjéhez" fűződő rajongásunkat? Mutatjuk!Drága csoki, minőségi íz

tokchocolate.com

Csokik tekintetében tényleg teljesen eltérőek a preferenciáink. Vannak, akik az édesebb és krémesebb verziókat kedvelik, de olyanok is akadnak, akik inkább a keserű változatokra szavaznak. Egyre többen vannak azonban azok, akik az íz mellett a minőséget is szempontként kezelik, ez viszont általában drágább terméket is jelent. Ebbe a kategóriába esik például a To'ak Rainbow Harvest nevet viselő terméke is, mely összesen 74%-ban tartalmaz kakaóbabot, de illatában felfedezhetjük a fahéj, tamarind, kesudió és pirosbogyós gyümölcsök jegyeit is. Tökéletes választás borok, de akár whiskey mellé is.

Ár: 10 000 Ft

A csokimennyország

Képzeljünk el egy helyet, ahol mindent a csoki iránti rajongás jár körül, és ahol megtalálható szinte minden, aminek valamilyen formában köze van ehhez az édességhez. Sütemények, torták, töltött és fűszeres csokik, vagyis gyakorlatilag minden megtalálható, mi szem-szájnak ingere. Ez a hely valójában létezik, méghozzá nem is olyan messze. Charles Henry Harrod 172 évvel ezelőtt nyitotta meg áruházát az Egyesült Királyság fővárosában, Londonban. Az alapító nevét viselő üzlet májusban nyitotta meg Chocolate Hall nevű szárnyát, amely a csokoládékedvelők mennyországa. Az új részleg termékpalettáján tényleg minden megtalálható, ami a csokikhoz kapcsolódik, sőt az igazán különleges darabokat akár múzeumok polcain is érdemes lenne bemutatni. Egyik legdrágább termékük például 350 fontba, azaz több mint 140 ezer forintba kerül. A mennyország szép, de olykor drága...

A csokoládé illata

demeterfragrance.com

Amellett, hogy nagyon finom, a csoki egyik legjobb tulajdonsága, hogy még az illata is kellemes. Ezt az állítást tökéletesen alátámasztja egy-egy kakaósabb édesség vagy akár a Demeter étcsokiparfüme. A parfüm leírása szerint „mély, gazdag és egzotikus" jegyeket hordoz magában, de találunk benne egy csipetnyi vanília aromát is, amitől csak még édesebb lesz. Egy biztos: nem lesz olyan ismerősünk, akinek ne tetszene ez az illat.

A tonkahabos torta

Naspolya

Perui kakaó és kesudióhab – ez a két legfőbb összetevője a budapesti Naspolya Nassolda egyik legkedveltebb termékének, a tonkahabos csokitortának, mely egyszerre kelt a fogyasztóban a klasszikus csokoládés torták ízélményéhez kapcsolódó nosztalgikus érzést, valamint a gourmet különlegességek izgalmát. A glutén-, tej-, szója- és cukormentes édességet egyedi illusztrációval is kérhetjük, elkészítése pedig 48 órát vesz igénybe.

Ár: 10 800 Ft

Egy különleges csokicsavaró

amara.com

Az elmúlt egy év folyamatos otthonléte miatt sokan kezdtük el fejleszteni főzési és sütési ismereteinket. Ez az utóbbi időszakra már odáig eszkalálódott, hogy jó eséllyel el is kezdtük beszerezni a „haladó szinthez" szükséges, egészen különleges eszközöket. Ilyen például a Boska csokicsavarója, mely tökéletes csokoládévirágot készít, egyetlen mozdulattal. Az eszköz alapját egy márványlap adja, mely még a legnagyobb melegben is képes olyan hőmérsékleten tartani a ráhelyezett csokoládétömböt, hogy az könnyen kezelhető maradjon. A csavaró kése rozsdamentes acélból készült, így ezt sem kell féltenünk.

Ár: 14 500 Ft

A figyelmetekbe ajánljuk