Gyorséttermi menü a tavaszi virágok között, nassolnivalók a szőlőfürtöket ábrázoló festményen és űrrakéta a klasszikus tájképen. A New York-i születésű művész, Dave Pollot festményein hibátlanul simul bele a popkultúra a klasszikus látványvilágba.


Amikor egy viccből új műfaj születik

Dave Pollot

Dave Pollot szoftverfejlesztőként dolgozott, mielőtt teljes munkaidős művésszé vált volna: a festés saját bevallása szerint is csak egy hobbi volt számára egészen 2012-ig, amikor egy ártatlan viccelődés megváltoztatta az életét. David és felesége előszeretettel vásároltak használt holmikat árusító üzletekben, ahol a ruhák mellett tárgyak és néha festmények is felbukkantak. Innen jött az ötlet, hogy ezeket az olcsó és általában nem túl jó minőségű festményeket újragondolja. Alulértékelt alkotásokhoz teszi hozzá saját keze munkáját, ezzel új életet lehelve a művekbe, megteremtve a kapcsolatot a klasszikus és a pop-art között. „Kíváncsi voltam, hogy meg tudom-e változtatni a festmények jelentését azzal, hogy popkulturális témákat csempészek rájuk, anélkül, hogy megváltoztatnám az esztétikájukat." A viccnek indult ötlet annyira sikeres lett, hogy Pollot műveit mind az 50 amerikai államban és a világ 40 országában kiállították már.

Forrás: www.thejealouscurator.com

Friss

Készíts te is házilag limonádét!

A limonádé a nyár egyik legkedveltebb itala. Nagy szükségünk van rá, főleg ebben a hőségben.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

3 légzéstechnika, amellyel könnyebben álomba ringathatod magad

A hosszú munkanapokkal, különféle feszültségekkel, szülői kiégéssel vagy más érzelmileg kimerítő helyzetekkel teli, elfoglalt és gyors tempójú társadalmunk megnehezítheti a valós relaxációt, a kikapcsolódást és a pihentető alvást. Rengetegen küszködnek valamilyen alvásproblémával, ám egyes légzőgyakorlatot segíthetnek megnyugodni, s ezzel együtt elaltatni minket.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Megjelentek a Volt egyszer egy...Hollywood soha nem látott jelenetei

A Harper Perennial bemutatta Quentin Tarantino Volt egyszer egy...Hollywood című készülő regényének hivatalos előzetesét, amely tele van eddig soha nem látott felvételekkel a rendező kilencedik nagyjátékfilmjéből.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
A figyelmetekbe ajánljuk