Kalóriakompozíció

Calorie Composition II - Dave Pollot

Csendélet hamburgerrel és sültkrumplival

Gyorséttermi menü a tavaszi virágok között, nassolnivalók a szőlőfürtöket ábrázoló festményen és űrrakéta a klasszikus tájképen. A New York-i születésű művész, Dave Pollot festményein hibátlanul simul bele a popkultúra a klasszikus látványvilágba.


Amikor egy viccből új műfaj születik

Dave Pollot

Dave Pollot szoftverfejlesztőként dolgozott, mielőtt teljes munkaidős művésszé vált volna: a festés saját bevallása szerint is csak egy hobbi volt számára egészen 2012-ig, amikor egy ártatlan viccelődés megváltoztatta az életét. David és felesége előszeretettel vásároltak használt holmikat árusító üzletekben, ahol a ruhák mellett tárgyak és néha festmények is felbukkantak. Innen jött az ötlet, hogy ezeket az olcsó és általában nem túl jó minőségű festményeket újragondolja. Alulértékelt alkotásokhoz teszi hozzá saját keze munkáját, ezzel új életet lehelve a művekbe, megteremtve a kapcsolatot a klasszikus és a pop-art között. „Kíváncsi voltam, hogy meg tudom-e változtatni a festmények jelentését azzal, hogy popkulturális témákat csempészek rájuk, anélkül, hogy megváltoztatnám az esztétikájukat." A viccnek indult ötlet annyira sikeres lett, hogy Pollot műveit mind az 50 amerikai államban és a világ 40 országában kiállították már.

Forrás: www.thejealouscurator.com

Friss

Messy Nessy Chic

5+1 film, ha hiányzik Párizs

Bár egyre több határ nyílik meg, és indulnak a nemzetközi járatok, a lezárások előttihez hasonló turistáskodást egy darabig még biztosan mellőznünk kell. Ha hiányoznak kedvenc nagyvárosaink, idézzük meg őket olyan filmekkel, amelyek hűen visszaadják különleges hangulatukat! Mi most Párizst vesszük célba.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS