Egy Chevrolet Corvette.

Nagyszabású évforduló: így ünnepli a 70. születésnapját a Corvette

A Corvette a napokban ünnepli a 70. születésnapját, a kerek évfordulót pedig a Chevrolet egy új kiadással teszi emlékezetessé.


A detroiti autógyártó hétfőn megerősítette, hogy kiadja szeretett sportkocsijának 70. évfordulós kiadását, néhány nappal azután, hogy a weboldalán véletlenül kiszivárgott a létezése.A különleges felszereltségi csomag a C8-as Corvette mindkét változatához – a Stingray-hez és a most bemutatott Z06-os nagyteljesítményű változathoz – elérhető lesz.

A legelső Corvette a General Motors Motorama rendezvényén debütált a nyilvánosság előtt, 1953 januárjában, és még azon a nyáron megkezdődött a gyártása. A kétajtós roadster nem aratott azonnali sikert, de a harmadik évben bevezetett V8-as hajtáslánc segített megfordítani a dolgok állását. Közel hét évtizeddel később már nyolc Corvette-generáció látott napvilágot, a legutóbbi 2019 nyarán debütált. A Chevrolet csúcsjárgánya az amerikai autózás történetének egyik legnépszerűbb és legsikeresebb márkaneve lett.

A 70th Anniversary Edition valójában nem egy új modell, hanem egy különleges felszereltségi csomag, így a többi Corvettől való eltérések teljesen felszínesek. Azt azonban nem lehet tagadni, hogy vagányul néz ki.

Két szín közül választhatsz: a vadonatúj White Pearl Metallic Tri-coat vagy a Carbon Flash Metallic közül, mindkettőt színben hozzá illő versenycsíkokkal (Satin Grey, illetve Satin Black) lehet hangsúlyozni. További külső részletek közé tartoznak az új, sötét fényezésű keréktárcsák és a külső Edge Red csík, a piros féknyergek, valamint a különleges „70th Anniversary Edition" jelvények és a Corvette keresztzászlók. Hátul is van egy új lökhárítóvédő és csomagtérfedél.

A 70th Anniversary Edition felszereltségi csomag opcióként lesz elérhető a 2023-as C8 Corvette Stingray 3LT és a Z06 3LZ modellekhez, amelyek várhatóan idén tavasszal kerülnek gyártásba, és még idén forgalomba kerülnek. Árat még nem jelentettek be, de várhatóan nem két fillérbe fog kerülni.

Forrás: RobbReport

A figyelmetekbe ajánljuk