Most akár te is megszerezheted Burt Reynolds 1977-es retroautóját

Most akár te is megszerezheted Burt Reynolds 1977-es retroautóját

Burt Reynolds és a Pontiac Firebird Trans Am két amerikai ikon, amelyek a 70-es évek óta elválaszthatatlanul összekapcsolódnak. A néhai színész a Smokey és a bandita című filmben is vezette az izomautót, mielőtt saját gyűjteményét is kiegészítette volna egy ilyen verdával.


A szóban forgó autó egy kifogástalan állapotú 1977-es Trans Am Special Edition, amely fekete-arany fényezést kapott. A promóciós járművet Reynolds kapta köszönetképpen a híres 1977-es filmben nyújtott kiváló alakításáért. Hogy tisztázzuk, ez nem az a Pontiac, amelyik a filmvásznon szerepelt, de a maga nemében mindenképpen sztárnak számít. A retro gyöngyszem a Barrett-Jackson Scottsdale-i árverésén kerül kalapács alá jövő szombaton.

A Smokey és a bandita két szeszcsempész, Bo „Bandit" Darville (Burt Reynolds) és Cledus „Snowman" Snow (Jerry Reed) kalandjait követi végig, akik 400 láda Coors alkoholt próbálnak illegálisan Texarkanából Atlantába szállítani. A viszonylag szerény bemutató után a mozi 126,7 millió dolláros bevételre tett szert, és ezzel a második legtöbb pénzt hozó film lett 1977-ben.


A motorháztető alatt a fekete szörnyeteg egy 6,6 literes V8-as motorral van felszerelve, amelyhez egy M40-es háromfokozatú automata sebességváltó párosul. A 185 lóerős teljesítmény és a 320 ft lbs nyomaték éppen megfelelő mennyiségű erőt biztosít. Az autót kétnyílású T-tetővel, fekete bőrbelsővel és klímaberendezéssel is felszerelték.

A legendás főszereplő állítólag csak ritka alkalmakkor vezette a veterán négykerekűt, mielőtt végül 2014-ben eladta. A második tulajdonos aprólékosan felújította az autót, hogy az újra régi fényében tündököljön, miközben megőrizte a kézzel festett „Bandit" feliratot minden ajtón, és a kopásnyomokat, amelyeket a legendás színész cowboy csizmája hagyott a vezetőülés melletti küszöbön .

Nem ez az egyetlen jele Reynolds keze nyomának. A színész a kesztyűtartót is dedikálta, a bal első ajtaján pedig egy gravírozott dedikációs tábla található. Az autóhoz tartozik még Burt Reynolds önéletrajzának egy dedikált példánya, egy 1970-es évekbeli Trans Am dzseki és egy „Bandita" cowboy kalap, valamint a legendás film egy példánya.

Forrás: RobbReport

A figyelmetekbe ajánljuk