Jól áll neki a champagne: indiai fine dinging menüvel indítja az évet a Bombay
Raconteur Agency / Kiss Dorka

Jól áll neki a champagne: indiai fine dinging menüvel indítja az évet a Bombay

Az indiai konyha könnyen szerethető, ráadásul vannak chicken tikka masala feletti szintjei is. Most úgy kóstolhatunk bele a tradicionális ízekre építő indiai fine cuisine-ba, hogy el sem kell hagynunk Budapestet. A hab a tortán pedig a champagne, amely nemcsak kiegészíti a fogásokat, hanem egyedi ízjegyeket is előcsal belőlük.


A Bombay Budapest a Moët & Chandonnal közösen mutatja meg, miért van ott az ország és egyben a régió legizgalmasabb indiai éttermei között: húsos és húsmentes verzióban is kérhető ötfogásos kóstolósorral indítja az évet, melyet champagne-nyal fogyaszthatnak a vendégek.

Már a három évvel ezelőtti nyitásakor is egyértelmű volt, hogy a Bombay sokkal nagyobb ambíciókkal és tervekkel érkezett az V. kerületi Október 6. utcába, mint semhogy a brit gyarmatosítás után megjelenő slágerfogásokat adja vissza a hazai és külföldi közönségének. A működésére jellemző „Fine Indian Cuisine” szerepe ugyanakkor most, 2024-ben teljesedik ki, hiszen Magyarországon elsőként kínál autentikus, indiai fine dining kóstolósort mindazok számára, akik részesei szeretnének lenni egy különleges gasztronómiai utazásnak.

Raconteur Agency / Kiss Dorka

A Budapesten élő indiai tulajdonosok mellett a Bombay konyháját is teljes mértékben indiai csapat alkotja. Az éttermi márkát Abhishek Stan Ahuja, míg a konyhai munkát Makki Ahmad Qureshi executive séf fogja össze. Az Indiában működő éttermeiről híres Qureshi család sarja karrierje során olyan városok gasztronómiai szokásait szívta magába, mint Delhi, Mumbai, Lucknow és Dubaj. „Utazásaim és munkáim során mindig is hazám különböző fűszereinek sokrétű felhasználása érdekelt, valamint a kulturális gasztronómiai örökségünk felfedezése. India egyes régióit az ország méretéből fakadóan számtalan szokás és különlegesség jellemzi. Éppen ezért generációkon átívelő családi receptjeim és saját fűszerkülönlegességeim használata mellett a konyhai csapatot is úgy építettük fel, hogy tudásban és szakértelemben is hűen tükrözni tudjuk India sokszínűségét. Szívből örülök, hogy ezt most egy még különlegesebb élménnyel koronázzuk meg” – árulta el Makki Ahmad Qureshi.

Raconteur Agency / Kiss Dorka

Az egyedi koncepcióhoz és a magas színvonalat képviselő fogásokhoz csakis kiváló italok társulhatnak, így a Bombay Budapest új degusztációs menüjét a Moët & Chandon champagne-ai kísérik. Az elsőre talán meglepőnek tűnő párosításokról első kóstolás után megbizonyosodik, hogy nemcsak illenek egymáshoz, de az indiai fűszerek és a champagne jegyei újabb ízeket hoznak ki egymásból. Erre alapozva jött létre egy szorosabb együttműködést a két márka között, mely a különleges tételek mellett egyedi éttermi installációkban is megmutatkozik. „A Moët & Chandon ikonikus champagne-ház magyarországi hivatalos forgalmazójaként keressük és támogatjuk a kiemelkedő gasztronómiai koncepciók megvalósulását. Célunk az, hogy így Budapest magas színvonalú turisztikai fejlődését ösztönözzük” – emelte ki Kacsóh Gábor, a Fine Brands Company igazgatója.

Raconteur Agency / Kiss Dorka

A Bombay Budapest ma egyedülálló hazai étteremként épít az indiai konyha komplexitására és intenzitására, teszi mindezt olyan szofisztikált elemek beépítésével, mint a francia champagne-kultúra. Épp ez a szemléletmód volt a kulcsa annak, hogy olyan világmárkával működjön együtt, mint a Moët & Chandon, mely immáron több, mint 280 éve kimagasló pincészete a champagne világának. Az indiai konyha szerelmesei az étterem új kóstolómenüjét előzetes foglalás útján kóstolhatják meg húsos és húsmentes változatban Moët & Chandon Brut Impérial, illetve Moët & Chandon Rosé Impérial kíséretében.

Related Articles From Your Site
A figyelmetekbe ajánljuk