Bárki megcsinálhatja távolságtartó pulcsiját az ünnepekre
A téli pulóverlázat valószínűleg kimaxolta a 2020-at tökéletesen bemutató biztonságos pulóver.

Az idei karácsony biztosan más lesz, mint a többi. A járványügyi szakértők nem győzik hangsúlyozni, hogy idén próbáljuk meg mérsékelni a nagy közös családi ünneplést, és próbáljuk meg a lehető legszűkebb körben tölteni a karácsonyt. Ezen szabályok betartása miatt is készülhetett el az az ünnepekre piacra dobott pulcsi, ami figyelmeztet, ha nem tartanánk be a biztonságos távolságot a család többi tagjától.

Az úgynevezett Social Distancing Sweater egy amerikai biztonságtechnikai cégnek, a SimpliSafe-nek köszönhető. Az amúgy teljesen átlagos kék pulóver mozgásérzékelőkkel van felszerelve, ami jelez, ha valaki 1,8 méteren belül közelíti meg a tulajdonosát. De nem csupán hátrálásra szólítja fel a másik felet: alkalomadtán még kellemes ünnepeket is kíván, csak hogy ne ölje meg teljesen a karácsonyi hangulatot.

A pulcsi – a gyártó állítása szerint – az első ruhadarab, ami figyelmezteti az embereket a biztonságos távolság megtartására. Kissé abszurdnak hangzik ugyan, de mégis úgy tűnik, hogy nagy az igény rá, mivel pillanatokon belül elkapkodták az oldalról. Jó hír viszont, hogy a cég olyan önzetlen volt, hogy a honlapukon lépésről lépésre leírja, hogy hogyan tudja bárki házilag megcsinálni a mozgásérzékelőt, amit utána már tetszőlegesen felrakhat a saját ruhájára.

Aki vállalkozna az amúgy bonyolultnak látszó feladatra, az innen tudja a lépéseket lekövetni.


A figyelmetekbe ajánljuk