lionel messi

Jelenleg még az ingyen érkező új igazolásaikat se tudják regisztrálni a keretbe a liga szabályai miatt, beleértve Messit, ha hosszabbít.


Egészen meglepő dolgokat lehet várni ebben a nyári átigazolási időszakban a Barcelonától, Zack Lowry sportújságíró pedig Twitterén elmagyarázta, hogy mi ennek az oka. A spanyol csapatoknál ugyanis szabályozva van, hogy mennyit költhetnek a csapatok játékosfizetésekre bevételarányosan. A Barca bérei bőven meghaladják jelenleg a bevételeket, amíg pedig nem rendezik ezt, addig nem tudják regisztrálni a keretükbe se Agüerot, se Depay-t, se Eric Garciát vagy Emerson Royalt. Sőt még Messit se, ha sikerül vele hosszabbítani, szerződése lejárta miatt ugyanis új igazolásnak számít.

Ennek köszönhető az is, hogy Matheus Fernandes tavalyi téli átigazolása után Real Valladolidhoz ment kölcsön és összesen 17 percet játszott eddig a Barca mezében, hiába fizettek érte 10 milliót. Ennek köszönhető az is, hogy a klub megszabadult Konrad de la Fuentétől, Jean-Clair Todibotól, and Junior Firpotól is, továbbá Trincaot vételi opcióval adta kölcsön. A klub megpróbálta rábírni a játékosokat fizetésük csökkentésére, de nem igazán akarnak belemenni a játékosok, így kényszerű eladások lesznek.

A következő három játékos, akitől mindenképpen meg akarnak válni, az Pjanic, akit eleve Arthur fizetésének leírása miatt cseréltek el a Juvéval, Umtiti, továbbá Coutinho, akire alaposan ráfizettek. A gond viszont az, hogy ha sikerül is kölcsön adni őket, még mindig nincs eloltva a tűz. Éppen ezért nem elképzelhetetlen, hogy a klub megpróbál hamarosan olyan idősebb, sokat kereső játékosaitól megszabadulni, mint Busquets vagy Jordi Alba. De Araujo és Serginho Dest is azon fiatal játékosok között vannak, akiket beáldozhatnak a célért.

Mindemellett a jövőben a klub nem tervez nagy igazolásokat lebonyolítani, helyette inkább ingyen igazolásokat hajszolnak, ahogy ezen a nyáron tették. Most gyakorlatilag rá vannak kényszerítve, hogy megszabaduljanak túlfizetett játékosaiktól, akik nem feltétlenül akarnak lennebb adni az igényükből, a legtöbb klub pedig a járvány után most inkább összehúzza a nadrágszíjat. Szóval nem csak venni, de eladni is nehéz ezen a piacon most. Könnyen előfordulhat, hogy a Barca vagy még ennél is több játékostól kell megszabaduljon, vagy kénytelen lesz beáldozni új igazolásait, akiket nem tud majd regisztrálni a keretbe.


A figyelmetekbe ajánljuk