A kérdés már csak az, hogy ki eszik bármit is ketchuppal karácsonykor?


Imádja az internet azt a hét éves kisfiút, aki megalkotta a saját ketchup receptjét. A Derby városában lakó Berty Stephensonról van szó, aki fiatal kora ellenére szakácsokat megszégyenítő precizitással készítette el a tökéletes receptet, amitől reméli, hogy sorstársai milliói eszik majd meg a zöldséget a karácsonyi asztalról.

A fiú olyan extrákkal dobta fel a szószt, mint a hagyma, a zsálya, a petrezselyem és kenyérmorzsa. Az eredmény egy zöldes színű, ropogós ketchup, aminek ízével Stephenson sem szerénykedett:

„Még annál is finomabb íze van, mint amilyennek elképzeltem, alig várom, hogy karácsonyi vacsorán egyek belőle. Még az is lehet, hogy megeszem az összes zöldségemet."

A karácsonyi különkiadást kizárólag az Amazonról lehet megrendelni, nem egészen három fonttért (nagyjából 1200 forintért) darabját. És ki tudja, lehet a karácsonyi vacsorán hirtelen elfogy majd az összes zöldség.

A limitált kiadású szósz piacra dobását egy országos verseny előzte meg, amelynek során a gyerekek elküldhették ötleteiket a tökéletes karácsonyi ketchuphoz. A második helyezett a kilencéves Finley lett, aki ropogós sárgarépát, forró chilit és lédús paradicsommal spékelte meg a szószát.

northfoto

Nem lepődnénk meg, ha még hallanánk róluk a gasztronómia világából.

(Notthingham Post)

Friss

Az olaszok az EB-n döntötték meg veretlenségi rekordjukat

Az olasz válogatott Mancini vezetésével már 30 meccse veretlen, 1980 óta pedig az első csapat, ami nem kapott gólt a csoportkörben.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Kétszer is megdőlt a legfiatalabb játékos rekordja az EB-n

Alig állított fel új rekordot az angol Bellingham, valami máris lehagyta őt, ami a tornán való szereplést és életkort illeti.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Wikipedia

Mozart zenéje segíthet az epilepsziás rohamok megelőzésében

A legújabb kutatás szerint Mozart zenéje antiepileptikus hatással bír az agyra, s lehetséges kezelés lehet az epilepsziás rohamok megelőzésére.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
A figyelmetekbe ajánljuk