Idén novemberében 0,97 Celsius-fokkal haladta meg a 20. századi, 12,9 Celsius-fokos átlagot a szárazföld és az óceánok felszín felett mért, kombinált globális hőmérséklete.A Nemzeti Óceán- és Légkörkutató Hivatal (NOAA) szerint az idei volt a második legmelegebb november a mérések kezdete, azaz 1880 óta. A hivatal szerint a rekordot pontosan öt évvel ezelőtt, 2015 novemberében mérték. Akkor a globális átlaghőmérséklet 1,01 Celsius-fokkal haladta meg a 20. század átlagát – írja az MTI alapján a 24.hu.

A tíz legmelegebb novembert 2004 óta dokumentálták, az öt legmelegebbet pedig 2013 óta. Az idei egyúttal a 44. az egymást követő novemberek és a 431. az egymást követő hónapok sorában, amelyeknek hőmérséklete – legalábbis nominálisan – meghaladta a 20. századi átlagot.

Alaszka nyugati és északi része, Észak-Európa, Észak-Ázsia, Ausztrália, Dél-Amerika bizonyos területei, a Csendes-óceán északi része, a Bering-tenger, valamint az Antarktisz egyes részei produkálták a legvészjóslóbb eredményeket.

A hivatal jelentése szerint az Antarktisz egyes nyugati részein a hőmérséklet legalább 3 Celsius-fokkal haladta meg az átlagot novemberben.


Friss

Több mint 50 éves rejtélyre derült fény a kaliforniai aszály miatt

A szárazság miatt egy repülőgépet találtak egy tó fenekén.
TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Több ezer kilométert hánykolódott az óceánon egy most célba ért palackposta

És már válaszoltak is rá.
TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

A Louis Vuitton is csatlakozik az űrturizmushoz? – futurikus divatbemutatót tartottak

A vírusnak köszönhetően az idei nyár és a vele járó külföldi utazások sem történnek zökkenőmentesen. A Louis Vuitton házának kreatív igazgatója, Nicolas Ghesquière pedig éppen ezért gondolt arra, hogy az egzotikus tengerpartok helyett inkább az űrbe repíti az embereket.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
A figyelmetekbe ajánljuk