Visszatér az 1920-as évek legnagyobb trendje: a Mary Jane-cipő

„A divat egy körforgás" – szokták mondani, és milyen igazuk van! Ugyanis 2021 egyik legdivatosabb tavaszi viselete a Mary Jane-cipő lesz, amiért már az 1920-as években is megvesztek a nők.


A merész darab Richard F. Outcault, karikatúrista nevéhez fűződik, aki az általa illusztrált hősnőinek rajzolta a világhírű cipőt, későbbiekben pedig el is nevezte Mary Jane-nek. A híres lábbeli leginkább a 20-as években volt igazán közkedvelt, sőt még férfiak is viselték. Az évek előrehaladtával kifejezetten női viseletté formálódott és az összes évtizedben találkozni lehetett az MJ-cipők átalakított változataival. Első virágkorát a 90-es években élte, akkor hatalmas platformokkal és zoknival hordták a tinik. Aztán egy kis időre eltűnt a divatvilágból, habár a 2010-es években újra megmutatta magát, ekkor pedig inkább a visszafogottabb, elegáns nők gardróbjainak kellékei voltak.

Idén pedig minden megváltozik! A 2021- es Mary Jane trend a vagányabb, merészebb hölgyeknek kedvez és természetesen azoknak, akik bátran viselnék tavasszal a szezon egyik legmenőbb darabját.


Az ikonikus lábbeli teljesen átalakult és idén már blokksarok verzióban hódítanak újra. A tervezők azoknak a nőknek is kedveztek, akik nehezen bírnak magassarkúban menni vagy éppenséggel folyton kényelmetlennek érzik a körömcipőket. A bokára simuló pántnak és a vastag sarkaknak köszönhetően, ezek a problémák elkerülhetőek.

A figyelmetekbe ajánljuk