Audi Q4 e-tron

Az Audi e-kupéjának már a tervei is vérpezsdítőek

Az árammal hajtott Audi Q4 e-tron több mint 300 lóerős lesz, egy töltéssel mintegy 450 kilométert tesz meg. Mutatjuk a képeket!A német prémiumgyártó nem áll le az elektromos offenzívával: jövőre érkezik a Q4 Sportback e-tron. Az egyelőre csak tervezőasztalon létező modell technikailag a Q4 e-tron ikertestvére, a külső dizájn azonban jelentősen különbözik. Szemből jóval sportosabb kiállású, köszönhetően a masszív frontrácsnak és a nagy légbeömlőknek, hátul pedig a meredeken lejtő tetővonal, a diffúzor és az igényesen beépített légterelő különbözteti meg a hagyományos verziótól.

audi-mediacenter.com

A markáns oldalívek és küszöblécek, valamint a robusztus alvázvédelem már elvárás egy Audi crossover esetében. A 22 colos kerekeken futó tanulmány belső tere is széria közeli állapotot mutat, a hatszögű kormány mögött természetesen digitális a műszerfal, a letisztult középkonzolon pedig 12,3 colos érintőképernyőről lehet irányítani a megannyi funkciót.

Több mint 300 lóerő húzza

A meghajtásról két elektromotor gondoskodik, amelyeket 82 kWh kapacitású lítiumion-akkumulátortelep lát el árammal. Az elődleges, 204 LE teljesítményű erőforrás a hátsó kerekeket hozza mozgásba, de szükség esetén működésbe lép az első tengelyt hajtó, 102 lóerős villanymotor is. A Q4 Sportback e-tron összkerékhajtással 6,3 mp alatt gyorsul fel 100 km/h-re, végsebessége pedig 180 km/h. A gyári adatok szerint egy töltéssel legtöbb 450 km-t képes megtenni (a WLTP-ciklus szerint), de a szériamodellből terveznek pusztán hátsókerekes változatot is, 500 km-t meghaladó hatótávolsággal.

A figyelmetekbe ajánljuk