Az Apple már 6G-technológián dolgozik

Az 5G sebesség az iPhone 12 kirívó tulajdonsága, ám úgy tűnik, az Apple máris a jövő felé fordítja figyelmét a 6G kapcsolat fejlesztésével.


A Bloomberg észlelte azt az állásajánlatot, mely szerint a technológiai óriáscég rengeteg mérnököt szeretne felvenni, hogy minél előbb elkezdhessen dolgozni a 6G vezeték nélküli hálózati technológiáján. Az Apple a Szilícium-völgy és San Diego székhelyű irodáiba keres dolgozókat. A felhívásban meginvitálják a mérnököket arra, hogy mély hatással legyenek a jövőbeli Apple termékekre.

Logikus lépésnek tűnik, hogy az Apple folytatja a 6G technológia fejlesztését, mivel a független kutatási lehetőségei rohamosan megnőttek. A cég továbbá nemrég csatlakozott az Alliance for Telecommunications Industry Solutions (ATIS) nevű 6G ipari csoporthoz, ami hatalmas elkötelezettséget jelez részéről.

A tény azonban, hogy mérnökfelvételt hirdetnek, még nem jelenti a 6G korai elérését. Az iparági szakértők szerint ugyanis még nem számíthatunk a technológia megjelenésére még legalább tíz évig.

Kína egyébként 2020-ban sikeresen fellőtte az űrbe a világ első 6G műholdját, hogy tesztelje a technológiát, ez képet ad a továbbiakban a 6G fejlesztési szakaszáról. Mindenesetre izgalmas lesz megfigyelni az elkövetkező néhány évben, hogy mely mobil óriások csatlakoznak ehhez a versenyhez.

(Forrás: Techradar)

A figyelmetekbe ajánljuk