Nem vagyunk túl kreatívak, ha a kocsi színéről van szó – ezek a legnépszerűbbek
Bár a modern technológiák már lehetővé teszik, hogy az autótulajdonosok szinte bármilyen színűre fessék a kocsijukat, az emberek preferenciái mégsem változtak sokat az évtizedek alatt.

A fehér, szürke és fekete továbbra is a legnépszerűbb autófestékek 2021-ben, derül ki az Axalta Coating Systems autóipari festékgyártó cég legújabb jelentéséből.

Ráadásul a fehér szín immár 11. éve a legnépszerűbb autószín a világon. A legtöbb autó a mai utakon fehér (35%), fekete (19%) és szürke (19%) színű. A szürke szín világszerte négy százalékponttal nőtt.

Összességében a fehér szín népszerűsége 2017-ben érte el hosszú távú csúcsát (39%), és azóta több régióban minden évben csökkenés tapasztalható. Idén a fehér szín három százalékponttal csökkent, ami nagyrészt az összes régióban megfigyelhető csökkenésnek köszönhető, különösen Kínában, ahol 7%-os volt a visszaesés.

Európa az egyetlen olyan nagy régió, ahol a szürke a legnépszerűbb szín, 27%-kal, immár harmadik éve, míg a fehér szín 23 %-kal a második helyre szorult. A harmadik a fekete 22%-kal, majd jócskán lemaradva a kék 11%-kal, az ezüst 8%-kal, a piros 5%-kal, a barna vagy bézs 2%-kal, a zöld 1%-kal, a sárga vagy arany 1%-kal és egyéb szín 1%-kal.

Az emberek által választott színek az autó karosszériájától is függnek: a sportkocsik magasan a legszínesebbek. A teherautók, terepjárók, crossoverek és luxusautók a fehér, fekete, szürke és ezüst színt részesítik előnyben,


A figyelmetekbe ajánljuk