foundation

Alapítvány

Megérkezett az Apple Asimov-feldolgozásának előzetese

Az első előzetes alapján az Alapítvány sorozatverzióján nem spóroltak semmit.


Isaac Asimov kultikus Alapítvány-trilógiájából régóta próbáltak filmet vagy sorozatot készíteni Hollywoodban, végül az Apple-nek sikerült utóbbit, méghozzá David S. Goyerrel a fedélzeten vezetőproducerként. Goyer többnyire rossz filmeken, meg NolanBatman-trilógiáján dolgozott íróként, szóval nem a legbizalomgerjesztőbb név, akire bízhatták a projektet.

A sorozat egyik főszereplője viszont az a Jared Harris lesz, akit millió dologban láthattunk már és valószínűleg láttunk is, de névről nem biztos, hogy beugrik. Ő volt György király a The Crownban, ő volt Valery Legasov a Csernobilban, Lane Pryce a Mad Menben, akárcsak Francis Cozier a Terrorban, számtalan egyéb dolog mellett. Szóval ő elég szép szériában van kritikailag elismert sorozatokban való szereplés terén, ez talán bíztató lehet.

A másik főszereplője az Lee Pace lesz, akit vagy Ronanként láthattunk A galaxis őrzőiben, vagy emlékszünk még rá a Halottnak a csók című sorozat főszerepéből. Most pedig befutott az első előzetese is és ránézésre ez lesz az Apple legdrágább szériája. Az első 3 epizód szeptember 24-én debütál az AppleTV+-on, utána pedig hetente jönnek majd az új epizódk.


A figyelmetekbe ajánljuk