mozgó épület

Arrébb raktak egy ötemeletes, történelmi iskolát

Az új találmány véget vethet a történelmi épületek rombolásának.


Szokatlan látványban volt részük a sanghaji lakosoknak a hónap elején. Egy új technológia segítségével egy komplett épületet „cipeltek" át egyik helyről a másikba. Nevezetesen egy 85 éves, ötemeletes iskola volt a szerencsés amit

62 méterrel helyeztek arrébb és 21 fokos szögben forgattak el

A „walking machine" nevű szerkezetet 200 mozgó támoszlopból áll, amik lábakként viselkedve felváltva lépegetnek fel és le, utánozva az emberi lépést.

Az említett általános iskola 1935-ben épült, és a helyére egy irodakomplexum került majd. Pár évvel ezelőtt az idős épületet lebontották volna, mivel az elmúlt évtizedekben Kína gyors modernizációja során számos történelmi épületet megsemmisítettek, hogy megtisztítsák a földet a csillogó felhőkarcolók és irodaházak számára. Azonban az országban egyre nagyobb volt az elégedetlenség,az elveszített építészeti örökségek miatt – így menekülhetett meg most az iskola is.

A forradalmi szerkezetet egyébként a Shanghai Evolution Shift fejlesztette ki 2018-ban, és a közeljövőben a kínai építkezések egyik fő eleme lehet. Íme mindez videón is:

A figyelmetekbe ajánljuk