cseh 3d ház

Augusztus 18-án a nagyközönség is betekintést nyert az első ilyen épületbe.


Korábban mi is megírtuk, hogy rekordidőn belül elkészült az a 17 tonna betonkeverék, ami a ház felépítéséhez volt szükséges. A gyártás után pedig napok alatt el is készült a 3D-s technológiával nyomtatott épület, augusztus 18-án adták át.

A házat stílusosan a vízparton adták át, hiszen a későbbiekben akár vízre is építtethet, aki ezzel az új technológiával szeretné legyártattni az új otthonát.

3d h\u00e1z

MTI/EPA/Martin Divisek

A hagyományos építkezésekkel szemben az épület kifejezetten fenntartható és környezetbarát kialakítást kapott: jóval kevesebb hulladékkal és CO2 kibocsátással járt a nyomtatás, nem mellesleg az átlagos költségek 50%-át sikerült így megspórolni. A hőszivattyúknak és a napelemeknek köszönhetően pedig környezettudatos is. Emellett, ha szeretnénk, egy idő után új helyre is költözhetünk, hiszen a legyártott anyagot újra felhasználhatjuk a következő építkezés során..

3d nyomtatott h\u00e1z

Így néz ki belülről

MTI/EPA/Martin Divisek

A házat készítő Buřinka cég következő célja, hogy országosan elterjedjenek a 3D-nyomtatott házak, amik egy lavina erejét is képesek kibírni, így tényleg a világ bármely pontján megépülhetnek.

További képeket és videókat itt lehet böngészni.

A figyelmetekbe ajánljuk