Augusztus 18-án a nagyközönség is betekintést nyert az első ilyen épületbe.


Korábban mi is megírtuk, hogy rekordidőn belül elkészült az a 17 tonna betonkeverék, ami a ház felépítéséhez volt szükséges. A gyártás után pedig napok alatt el is készült a 3D-s technológiával nyomtatott épület, augusztus 18-án adták át.

A házat stílusosan a vízparton adták át, hiszen a későbbiekben akár vízre is építtethet, aki ezzel az új technológiával szeretné legyártattni az új otthonát.

3d h\u00e1z

MTI/EPA/Martin Divisek

A hagyományos építkezésekkel szemben az épület kifejezetten fenntartható és környezetbarát kialakítást kapott: jóval kevesebb hulladékkal és CO2 kibocsátással járt a nyomtatás, nem mellesleg az átlagos költségek 50%-át sikerült így megspórolni. A hőszivattyúknak és a napelemeknek köszönhetően pedig környezettudatos is. Emellett, ha szeretnénk, egy idő után új helyre is költözhetünk, hiszen a legyártott anyagot újra felhasználhatjuk a következő építkezés során..

3d nyomtatott h\u00e1z

Így néz ki belülről

MTI/EPA/Martin Divisek

A házat készítő Buřinka cég következő célja, hogy országosan elterjedjenek a 3D-nyomtatott házak, amik egy lavina erejét is képesek kibírni, így tényleg a világ bármely pontján megépülhetnek.

További képeket és videókat itt lehet böngészni.

Friss

Nem árt, ha néha húsmentes napot tartunk

Akár egészségügyi megfontolásból, akár etikai, környezetvédelmi okokból, húsfogyasztásunk csökkentését meglépni sose volt egyszerűbb mint most.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

A figyelmetekbe ajánljuk