Az aperitivo kifejezés meghonosítása - hasonlóan az édes semmittevéshez - az olaszokhoz köthető. Ez az a rövid napszak, amely a munkát követi, ám még nem lép át a vacsora időzónájába. A latin eredetű szó jelentése magyarul: nyitás.

Az olaszoknál ez a happy hour rendszerint felszabadult proseccózásokhoz köthető, vagy az ezekből készített koktélok piazzán történő elfogyasztásához, kiegészítve némi harapnivalóval és rengeteg baráti csacsogással. Ezt követően pedig ki-ki megy a saját dolga után, és kezdetét veszi a tulajdonképpeni főétkezés, a vacsora.

​Új napszak a délután és az este között

antipasti

Fotó: @themephotos / Unsplash

Az aperitivót azonban nem kell az olaszoktól elirigyelni, hiszen a vendéglátóhelyeken mi is élhetünk a lehetőséggel, de akár az otthonunkban is bevezethetjük. Nem kell más, mint hogy munka után lecsukjuk a laptopot és kinyissuk a hűtőt!

A mediterrán olívabogyót, sonkát, tarallit pedig ízlés szerint kiegészíthetjük a magyar és a világkonyha falatkáival, így a mi kis házi proseccózásunkat kísérheti friss magyar sajt és mártogatós krémek roppanós zöldségekkel, idénygyümölcsök, de akár sütemény is. Csak arra ügyeljünk, hogy a prosecco típusa (brut, extra brut, dry, extra dry) megfelelő kísérője legyen választásunknak!


Friss

Joe Exotic árverésre bocsájtja a Tigrisvilágban látott ruháit

Mindezt a rácsok mögül.
TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

LEGO X Adidas – egy „sportcipő", amibe nem szívesen bújnál bele

A sneaker-rajongók egy újabb újdonsággal bővíthetik gyűjteményüket, bár ebben a „cipőben" aligha tudnának kényelmesen útra kelni.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Idén is mindenkit vár Budapesten a Bar Show (x)

A Nyissunk Együtt! egy korlátozott kiadású koktélmagazin, amely a Fine Brands Company, a Moët Hennessy és a Magyar Bártender Szövetség közötti együttműködésből jött létre azzal a céllal, hogy támogassa a koronavírus-világjárvány következtében nehéz helyzetbe került bárokat és étteremeket.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
A figyelmetekbe ajánljuk