Volkswagen

A Volkswagen egy száguldó irodai széket mutatott be

A Volkswagen kifejlesztett egy ötkerekű irodai szék prototípust, amely ugyanazt a technológiát használja, mint az elektromos járművek.

A névtelen modellszéket a cég norvégiai haszongépjármű-részlege tervezte, hogy a felhasználók úgy érezhessék magukat, mintha egy elektromos Volkswagen autóban ülnének, ráadásul az eszköz dudával, biztonsági övvel és hifi zenei rendszerrel is fel van szerelve.

A hagyományos „gaming chair-ekre” hasonlító irodai szék végsebessége 20 kilométer/óra, ami hasonló a legtöbb elektromos robogóéhoz. Töltése egy levehető akkumulátorral történik, amely egyetlen energiafröccsel akár 12 kilométert is megtehet.

www.youtube.com

Volkswagen unveils electric office chair that can travel up to 20 kilometres per hour

A szék kormánykerék helyett két pedállal rendelkezik, amelyeket a felhasználók a lábukkal mozgathatnak az irányváltoztatáshoz.

A karfák mentén elhelyezett LED-es fénycsíkok segítenek a felhasználóknak jelezni, ha a munkahelyen irányt váltanak, két piros szünetjelző lámpa pedig biztonságos irodai közlekedést tesz lehetővé.

Ez is érdekelhet: A jövőből érkezett a Volkswagen legújabb modellje

Eközben egy érintőképernyős kijelzőn megjelenik a tolatókamera, és 360 fokos érzékelők figyelmeztetik a felhasználókat az esetleges akadályokra.

A fényszórókkal még a legsötétebb túlórák estéjét is feldobhatja, és ha hirtelen kitör egy irodai buli, a szék irodai bulifényeivel gyorsan a figyelem középpontjába kerül, és nagyon-nagyon menő hangulatot teremt

– magyarázta a Volkswagen.

Bár az irodai szék nem kerül sorozatgyártásba, a felhasználók kipróbálhatják a modellszéket a márkakereskedésekben és a különböző rendezvényeken Norvégiában.

Az irodai dolgozók számára hátul egy 0,005 köbméteres csomagtartó található, amely a Volkswagen állítása szerint tökéletes az irodai eszközök, például laptopok, papíralapú jelentések és jegyzetfüzetek tárolására.

A fejtámlába és a kerekekbe a Volkswagen ezüstszínű „VW" logója van belevésve, amely illeszkedik a szék külső ezüstös metálfényezéséhez.

Számos márka kihasználja az irodákban és otthonokban a furcsa székek iránti növekvő keresletet.

Legutóbb a McDonald's dobott piacra egy limitált kiadású „ultimate gaming chair"-t, amely lehetővé teszi, hogy a felhasználók egyszerre falatozzanak és játsszanak, míg a svéd IKEA bútormárka a Republic of Gamers nevű népszerű hardvermárkával együttműködve egy PC-s játékra alkalmas bútorkollekciót készített.

Forrás: Deezen