Nyílt titok, hogy Kamilla belépése a királyi családba korántsem volt zökkenőmentes, mind Vilmos herceg, mind Harry herceg számára nehéz időszak volt édesanyjuk, Diána hercegné halála után. Persze a hosszú évek alatt történt rengeteg minden és úgy tűnik szent a béke, hiszen Erzsébet királynő a napokban bejelenette, hogy szeretné, ha a cornwalli hercegné lenne a következő királyné. De vajon ehhez mit szól Vilmos?

Amikor 2005-ben Károly és Kamilla összeházasodott rendkívül feszült volt a légkör a palotában, Vilmos herceg többször is összeveszett az apjával, derült ki Robert Lacey királyi életrajzíróTestvérharc - Viszályok a Windsor-házban című könyvéből. S mint tudjuk, Harry tavaly végleg kilépett a királyi családból, feleségével Meghannel és az Egyesült Államokban kezdtek új életet. Tehát próblémából és feszültségből volt elég az idők folyamán, azonban most rendeződni látszanak a dolgok.

Egy királyi forrás ugyanis elárulta, hogy Vilmos örült és egyetértett nagymamájának kívánságaival, amelyeket február 5-én, a trónra lépésének 70. évfordulója előtti estén osztott meg. De feltehetőleg a herceg már a bejelentés előtt tisztában volt a királynő döntésével, így nem érhette nagy meglepetés, hogy Kamillát szeretné királynének.

Visszacsatolva még a 2005-ös házasságkötéshez, a palota képviselői akkor biztosították a nyilvánosságot és a Diána-rajongókat arról, hogy Károly második felesége a szívek királynője iránti tiszteletből nem veszi fel a walesi hercegnéi címet, noha jogosult volt rá. És azt is megígérték, hogy Kamilla természetesen nem királynő, hanem Károly herceg királyné hitvese lesz.

www.youtube.com

Queen Elizabeth II to celebrate seven decades on the British throne at Platinum Jubilee

(Harper's Bazaar)