Vilmos herceg és Katalin hercegné gyakran beszélnek arról, hogy három gyermeküknek, György hercegnek, Sarolta hercegnőnek és Lajos hercegnek minél inkább normális gyermekkort szeretnének biztosítani.

Vilmos egyesek szerint „oroszlánként" védelmezi a családját, amikor úgy érzi, hogy megsértik a magánéletüket.

Robert Jobson királyi kommentátor és író a True Royalty's The Royal Beat című műsorában beszélt egy családi biciklitúráról Norfolkban, amely során a leskelődő fotósok feldühítették a herceget.

Jobson ezt mondta:

Amikor [Vilmos] családjáról van szó, ő egy oroszlán. Kint volt a sandringhami birtokon, amikor mindannyian bicikliztek, és egy fotóst láttak. Az operatőr nem vette elő a fényképezőgépét, de Vilmos gőzerővel odament hozzá, valósággal leteremtette, és elmondta neki, hogy mit gondol, a rendőrség pedig továbbállította a fotóst. Ő hevesen védi a gyerekeit, és ez így van rendjén.

Vilmos nehéz viszonyát a fotósokkal széles körben tárgyalják, a herceg törvényre hivatkozott, hogy megvédje Katalint a lesifotósoktól, amikor még randiztak, és egy nyilatkozatot is ki kellett adnia a sajtónak, hogy ne „zaklassák" őt.

A Channel 5 The Tabloids and the Royals című dokumentumfilmje során a The Sun egykori szerkesztője, Kelvin MacKenzie azt mondta:

Ha Vilmos vagy, akkor láttad, hogy édesanyádat alapvetően a fotósok üldözték a balesete során.

Ez a sajnálatos incidens biztos, hogy nyomot hagyott a trónörökösben.

Forrás: Marie Claire UK