Varázsolj igazi francia ízeket a konyhádba: Lyoni hagymaleves recept
2021-01-31
A meghámozott hagymákat vékony karikákra szeleteljük és olvasztott vajon megpirítjuk. Szórjunk rá lisztet, majd ezt is pirítsuk meg pár percig, amíg a liszt rózsaszín nem lesz. Ezután öntsük fel 2 és fél liter vízzel, fakanállal keverjük össze és sózzuk, borsozzuk majd dobjuk hozzá a fűszerzöldséget.
Csendes tűzön hagyjuk főni nagyjából 30 percig. Hőálló leveses tálba helyezzük a zsemle szeleteket, majd ráöntjük az átpasszírozott, ízesített levest.
Tetejét szórjuk meg reszelt sajttal, és tegyük be az előmelegített sütőbe, addig süssük, amíg a sajt jól meg nem pirul. Egy tálkában ez idő alatt alaposan dolgozzuk el a tojássárgákat, vegyítsük össze egy merőkanálnyi levessel, majd ha ezzel megvagyunk finoman öntsük a bele a levesbe. Ezután pedig azonnal tálalhatjuk.
Forrás: Francia finomságok