Vészesen közeledünk a nyár hivatalos végéig és lélekben már elkezdhetünk készülni az őszi hűvösre. De persze ha te ezt elodáznád még, akár el is utazhatsz egy olyan helyre, ahol a nálunk hidegebb időszakokban is meleg van. Ajánlunk 6 kiváló helyet, amit érdemes megfontolnod, ha menekülnél a nyárba.

Ibiza, Spanyolország

Unsplash/Slow Ibiza

Ibiza, a harmadik legnagyobb spanyolországi Baleár-szigetek egyike, a strandokról, éttermekről, bárokról és éjszakai életről ismert. A régészeti lelőhelyek és az UNESCO által védett óváros szintén vonzerőt jelentenek. Szeptemberben kicsit elcsendesednek a dolgok, és az időjárás kellemes 70-es években mozog. Ibiza gasztronómiai színtere egyre híresebb, és az Ibiza Gran Hotel La Gaia by Óscar Molina étterme 2021-ben Michelin-csillagot kapott. A szálloda más kiváló étkezőhelyeket és klubokat is kínál.

Tbiliszi, Grúzia

Unsplash/Kent Tupas

Grúzia fővárosa egy ősi város, amelynek építészete a szecessziótól a hagyományos faházakig és az elhagyott gyárakig terjed, amelyeket szállodákká alakítottak át, hogy befogadják a növekvő turizmust ebben a lenyűgöző célpontban. A város az első megálló a borvidékre vezető úton, ahol az évezredes hagyományokra visszatekintő, évente megrendezett szeptemberi Rtveli szüreti fesztiválra kerül sor. A Kakheti régióban, ahol több mint 200 őshonos fajtát termesztenek, a szőlősgazdák meghívják a látogatókat, hogy vegyenek részt a szüreten és az ünnepségeken. Egyedülálló és hiteles élményért látogass el szeptemberben Grúziába, szállj meg a nemrég felújított Lopota Lake Resort & Spa-ban, és kóstold meg a grúz borokat!

Maui, Hawaii

Unsplash/Pascal Debrunner

Szeptember remek időszak Maui meglátogatására, mivel kevesebb a nyári turista, és meleg, száraz az időjárás. A völgysziget a Hawaii-szigetek második legnagyobbika, és az utazók választhatják a lenyűgöző tengerpartokat, vagy indulhatnak felfelé a farmokra és borászatokra. A Maui keleti partján található Hana felé vezető út izgalmas kaland, szeptemberben pedig kisebb a forgalom. Vagy elrepülhetsz a nyugodt Hana Maui Resortba az üdülőhely magángépével is akár. A napsütötte délnyugati partvidéken az elegáns Four Seasons Resort Maui at Wailea szeptember 1-4. között a Four Seasons Maui Wine & Food Classic nevű rendezvényen ünnepelt séfeket és rendkívüli borászokat fogad.

München, Németország

Unsplash/ian kelsall

A Bajor-Alpokban fekvő München városa jól ismert az Oktoberfestről, a sörkocsmák, perecek, kolbász és mulatozás közel 200 éves hagyományáról. Az idei rendezvényeket szeptember 17. és október 3. között tartják, és a látogatók az ünnepségek során a hagyományos lederhosen és dirndli viseletét láthatják. Fedezd fel a város festői főterét, a Marienplatzot, és gyönyörködj a kilátásban a híres glockenspieljéről ismert újvárosi városházáról. Keresgélj a szabadtéri piacon, a Viktualienmarkton, ahol szuveníreket és helyi finomságokat vásárolhatsz.

Bermuda

Unsplash/Reilly Durfy

Szeptemberben a nyári időjárás már felmelegítette a vizeket, ami tökéletes a strandoláshoz vagy Bermudateljes területének felfedezéséhez. Bermuda egykor fő exportcikkéről - a bermudahagymáról - volt ismert, ma azonban a golf, az üdülőhelyek és a híres koktél, a Dark 'n Stormy népszerű üdülőhelye. Szállj meg az elegáns Rosewood Bermuda szállodában a Castle Harbour partján! Ott van még a The Loren at Pink Beach, a Fairmont Hamilton Princess, a bermudai nyaralóstílusú Cambridge Beaches és számos egyéb szállás is.

Taormina, Szicília, Olaszország

Unsplash/Federico Di Dio photography

A nyári tömegek már elmentek a népszerű üdülővárosból, az időjárás pedig kellemes, akárcsak a víz hőmérséklete. Taormina strandjai gyönyörűek, de a legtöbbjük sziklás, ezért csomagolj be vízicipőt! A városban sétálj a helyiek között a Corso Umberto utcán, nézelődj az üzletekben, és álljon meg fagylaltra vagy a legjobb cannolira Robertónál, a ricottával töltött sütemény önjelölt magojának (varázslójának) nevezett cukrászdájában. Ne hagyd ki az ókori görög színházat sem, ahol szeptemberig operaelőadások zajlanak. Szálljon meg a tengerpart közelében az elegáns Belmond Villa Sant'Andrea szállodában vagy a városközponttól pár lépésre a Belmond Grand Hotel Timeóban. A Four Seasons San Domenico Palace, amely egykor 14. századi kolostor volt, a történelmét modern luxuskomfortokkal és az Etna hegyre és az ókori színházra nyíló lenyűgöző kilátással ötvözi.

(Forrás: Travel+Leisure)