Az augusztus elején világra jött Móric unokatestvérével bővült a Budapesti Állat- és Növénykert orangután családja. Az újszülött majomról még nem tudni, hogy fiú-e vagy lány, de amint kiderül, a látogatók adhatnak neki nevet.

Az állatkert közlése szerint az orángutánbébit október 10-én, szombaton hajnalban hozta világra édesanyja, Jula. A pici már most nagyobb, mint unokatestvére volt a születése idején. A gondozók azt gyanítják, hogy a pár napos apróság is kisfiú, akinek nevét internetes szavazás útján választhatja majd meg a közönség.

Hanga Leticia

Az orángutánbébinek a látogatók adhatnak nevet

A 18 éves Jula, és Móric anyja, a 19 éves Lia apai féltestvérek. Még 2013-ban érkeztek Budapestre a müncheni állatkertből. Egy évvel később lettek először anyukák, akkor kevesebb, mint egy hónapos eltéréssel szültek, mindketten kislányt. Az akkori újszülöttek ma már 6 évesek, apjuk pedig Chuij, a 24 éves, Hamburgból érkezett hím, akárcsak az idei évben világra jött kölyköknek.

A Fővárosi Állat- és Növénykertben az 1890-es évek óta foglalkoznak orangutánokkal. Az első bébi, Tóni 1991-ben született, aki nevét az Állatkert egykori főigazgató-helyettese, az intézményben 33 éven át dolgozó Fischer Antal (1934-1991) emlékére kapta. Tónit követően – a mostani két újszülöttel együtt – további kilenc orangután született eddig Budapesten.