Manapság követhetetlenül sok zene jelenik meg minden héten világszerte. Múlt heti új zenés gyűjtésünkkel segítünk eligazodni a káoszon, és kiválasztani a legjobb friss zenéket.

Számtalan érdekes dolog történt az előző héten is zenei téren. Hosszú kihagyás után The Chicks néven visszatért a Dixie Chicks, további ízelítőt kaptunk az új Idles albumhoz, a King Gizzard & The Lizard Wizard pedig újra stílust vált. Összeszedtük, mit érdemes hallgatni az elmúlt hét terméséből.

A hét albummegjelenése: Lianne La Havas - Lianne La Havas

www.youtube.com

Read My Mind

A Paloma Faith háttérénekesből lett brit folk-soul dalszerző és énekesnő Lianne La Havas hétvégén kiadta a harmadik stúdiólemezét, ami nemes egyszerűséggel csak a Lianne La Havas címet kapta. Ha egy lemezt semmiképen nem szabad kihagynod az elmúlt hét megjelenései közül, akkor az ez.

Ezeket se hagyd ki: Joey Badass, The Chicks, Protomartyr, Blu & Exile

Joey Badass 2017-es All Amerikkkan Badass című albuma óta főleg színészi karrierjére koncentrált, de idén érkezik a folytatás, izelítőül pedig kidobott egy új, 3 dalos EP-t The Light Pack címmel.

Új névvel és abummal tért vissza a Dixie Chicks, új nevén a The Chicks, ami utoljára 14 évvel ezelőtt adott ki új anyagot. Ha a poposabb country-ért rajongunk, a Gaslighter lesz a mi lemezünk.

Megjelent három év után az új Protomartyr album is, a detroiti post-punk banda új lemeze nagyon aktuális, szó esik a járványról és a rendőri erőszak elleni tüntetésekről is. Ha a jelenről akarunk zenét hallgatni sistergő gitárokkal, ez lesz a legjobb választás.

Újra közös albumot adott ki Blu és Exile. Számtalan underground figura mellett új anyagukon feltűnnek olyan nagyobb nevek is, mint Aloe Blacc vagy éppen Miguel. Ha hip-hopot akarunk hallgatni, ki ne hagyjuk!

És akkor nézzük a hét legfontosabb dalmegjelenéseit is!

Idles - A Hymn

www.youtube.com

IDLES - A HYMN (Official Video)

Szeptemberben érkezik az Idles új albuma Ultra Mono címmel, a brit punkbanda pedig az előző két, pörgősebb dal után harmadik kislemeznek egy lassabb dalt választott, de nem kevésbé hozza meg a kedvet új anyagukhoz, mint az eddigiek.

Troye Sivan - Easy

www.youtube.com

Troye Sivan - Easy (Official Video)

Troye Sivan hamarosan új EP-t ad ki In A Dream címmel, amit egy új dallal harangozott be, és eddigi legéretebb anyagának ígérkezik az új dal alapján.

JPEGMAFIA & Tommy Genesis - Rough 7

www.youtube.com

JPEGMAFIA x TOMMY GENESIS - ROUGH 7

JPEGMAFIA tavalyi fantasztikus All My Heroes Are Cornballs című albuma óta folyamatosan ontja magából a jobbnál-jobb új kislemezeket, a most megjelenten Tommy Genesis kanadai rapperrel közös új dalában sem kell csalódni.

King Gizzard & The Lizard Wizard - Honey

www.youtube.com

King Gizzard & The Lizard Wizard - Honey (Official Video)

A folyamatosan stlust váltó és megújuló King Gizzard & The Lizard Wizard legutóbb egy trashmetál lemezzel jelentkezett, új daluk alapján újabb stílusváltásra számíthatunk, a zúzás után egy folkosabb irányba mennek most tovább.

Tkay Maidza (feat. Kari Faux) - Don't Call Again

www.youtube.com

Tkay Maidza - Don't Call Again ft. Kari Faux

A nemrég a legendás brit független kiadóhoz, az AD4-hoz szerződő brit rapper új kislemeze táncolható funk groove-okkal operáló könnyed popdal, ami az augusztusban megjelenő Last Year Was Weird, Vol. 2 című új mixtape-jének a beharangozója.

Open Mike Eagle - Neighborhood Protection Spell (Lana Del Biden Nem)

www.youtube.com

Open Mike Eagle - Neighborhood Protection Spell (Lana Del Biden Nem) (Official Music Video)

Open Mike Eagle új számán több publikus figura nyilatkozataira is reagál a fekete közösséget illetően, amivel szerinte káros előítéleteket táplálnak a feketék autentikusságát illetően, nélkülözve mindenféle történelmi kontextust. A dalt amolyan védelmező varázslatnak szánja a fekete közösség számára.

Will Butler - Surrender

www.youtube.com

Will Butler // SURRENDER // official video

Generatiouns címmel újabb szólóalbumot ad ki az Arcade Fire-ös Will Butler, Surrender címmel pedig meg is érkezett az első kislemez.

DUCKWRTH (feat. G.L.A.M. & Julia Romana)  - Coming Closer

www.youtube.com

DUCKWRTH - COMING CLOSER ft. G.L.A.M and Julia Romana (Official Video)

DUCKWRTH új kislemeze tánczenésebb alapokon nyugszik, tökéletes tánczene a rappertől megszokott idioszinkratikus kreativitással meghintve.

Aluna, Princess Nokia & Jada Kingdom - Get Paid

www.youtube.com

Get Paid (Visualizer) ~ Aluna, Princess Nokia & Jada Kingdom

Az AlunaGeorge-ból ismert Aluna új szólódala kiváló nyári dancehall sláger a nyári hőséghez Princess Nokiával és Jada Kingdommal.

Devendra Banhart - It's Not Always Funny

www.youtube.com

Devendra Banhart - It's Not Always Funny (Official Audio)

Vast Ovoid címmel érkezik jövő héten Devendra Banhart új anyaga, ehhez érkezett most meg az első kislemez, ami alapján új kiadványa hangzásában a Mala mediterrán hangzásához fog közel állni.

BIIANCO& Chong The Nomad - Put You In The Kitchen

www.youtube.com

BIIANCO, Chong The Nomad - Put You In The Kitchen (Official Video)

A radar alatt mozgó, de felfutóban levő Chong The Nomad BIIANCO új számán villantja meg szintiben erős különleges produkciós képességeit, az eredmény pedig a szokásos módon inventív hangzású, letisztult electropop.

Itt egy playlist a dalokkal!

Amennyiben egyben hallgatnád meg a hét legérdekesebb kislemezmegjelenéseit, egy Spotify lejátszási listába összegyűjtöttük neked a friss dalokat.