A rendezőt gyakran szokták lábfetisisztának hívni filmjei miatt, most neki szegezték a kérdést, hogy mi a helyzet ezzel.

Ha van egy testrészt, amit nagyon gyakran szoktunk látni Quentin Tarantino filmjeiben, azok a lábfejek, különösen nőké. Néha fontos dramaturgiai szerepük is van, emlékezhetünk például a Kill Bill jelenetére, amiben Uma Thurman a béna lábfején szugerálja a nagylábujját, hogy mozduljon meg, miközben a kórházból menekül éppen. De a legutóbbi, Volt egyszer egy... Hollywoodban is emlékezhetünk Margot Robbie koszos talpaira az autó szélvédőjén, többek között.

www.youtube.com

Every feet scene in Once Upon a Time... in Hollywood

Most a GQ készített egy portrét a rendezővel, amiben neki szegezte a tízpontos kérdést, hogy mit szól ahhoz, hogy rendszerint lábfetisisztának nevezik a filmjei miatt. A rendező szerint szimplán csak jó rendező, azért éri ez a vád.

Nem szoktam komolyan venni. Sok lábfej van sok jó rendező filmjeiben. Ez szimplán csak jó rendezés. Mármint előttem ott volt Luis Bunuel, aki majdhogynem feltalálta filmrendezőként a lábfetisizmust. És Hitchcockot is ezzel vádoltak, meg Sofia Coppolára is mondták már ezt.

www.youtube.com

Brad Pitt Jokes About Quentin Tarantino's Foot Fetish in 'Once Upon a Time in Hollywood' Speech