Al Pacino
Paramount Picturs

A keresztapa Al Pacino nélkül? 7 színész, aki majdnem lecsúszott élete legnagyobb szerepéről

A legtöbbször a színészeket a legikonikusabb szerepeikkel azonosítjuk, illetve ez fordítva is igaz, hiszen vannak olyan filmes karakterek, amiket nem tudunk elképzelni a kedvenc sztárjaink nélkül. Sok esetben azonban egy hajszálon múlott, hogy egy ünnepelt világsztár nem csúszott le élete legnagyobb szerepéről.

Jennifer Aniston

FRIENDS: THE REUNION Official Trailer (NEW 2021) © 2021 - Warner / HBO Max.

FRIENDS: THE REUNION Official Trailer (NEW 2021)

Akármennyire is furcsán hangzik, a Jóbarátok készítői eredetileg a később Monicát alakító Courtney Coxot akarták felkérni Rachel szerepére, de a színésznőnek olyannyira nem tetszett az ötlet, hogy erőteljes lobbitevékenységet folytatott annak érdekében, hogy jobb belátásra bírja a döntéshozókat.

Találkoztunk Courteney Cox-szal, és ő elmagyarázta nekünk, miért gondolja, hogy ő nem Rachel, és hogy ő maga inkább Monica. És igaza volt

– mondta az egyik alkotó, Marta Kauffman a Friends: The Reunionban.

Ezután jött a képbe Jennifer Aniston, akinek a leszerződtetése közel sem volt egyszerű, mivel ő addigra már egy másik sitcomhoz is elígérkezett, de a színésznő és az alkotók nagy szerencséjére az a projekt végül nem indult el.

Al Pacino

In Select Theatres February 25 and on 4K Ultra HD and Digital March 22. No movie changed Hollywood more than THE ...

THE GODFATHER | 50th Anniversary Trailer | Paramount Pictures

Próbáljuk meg elképzelni a A keresztapa-filmeket Al Pacino nélkül. Nem megy, ugye? Pedig Jack Nicholson egy interjúban maga mondta el, hogy a szerepet először neki ajánlották fel, ő azonban úgy döntött, hogy más projekt után néz.

Sok színész játszhatta volna Michaelt, köztük én is, de Al Pacino volt Michael Corleone. Ennél nagyobb bókot nem is tudnék neki mondani

– jelentette ki viccesen a színészlegenda.

Azt nem tudjuk, hogy Nicholson ezzel a döntésével jól járt-e, az viszont biztos, hogy óriási szívességet tett Al Pacinónak, sőt talán az egyetemes filmtörténetnek is.

Ez is érdekelhet: Még a kritikusok is megirigyelnék, ahogy az Oscar-díjas színész leszólta a saját Marvel-karakterét

Jim Parsons

Sheldon and Amy's honeymoon runs aground in New York, while Penny and Leonard discover they are uncomfortably similar to ...

The Big Bang Theory Season 12 Promo (HD) Final Season

Az Agymenők című sorozatot 10-ből 9 ember biztosan a Sheldon Coopert alakító Jim Parsonssal kapcsolja össze, akiről nem túlzás kijelenteni, hogy erre a szerepre született.

Ezt a sorozat egyik megálmodója, Bill Prady is így gondolta, azonban az alkotótársa, Chuck Lorre nem volt túlságosan elájulva Parsonstól, pedig a színész remek alakítást nyújtott a castingon.

Ő alkotta meg ezt a karaktert azon a meghallgatáson. Aztán kiment a szobából, én pedig megfordultam és azt mondtam: >> Ez az a fickó! Ez az a fickó! Ez az a fickó! << Chuck megfordult, és azt mondta: >> Nem, össze fogja törni a szívedet. Soha többé nem fogja ezt az előadást nyújtani <<

– mesélte Prady.

A két alkotó végül abban egyezett meg, hogy másnap visszahívják Parsonst, aki akkor is remek teljesítményt nyújtott, így tehát megkapta a szerepet.

Daniel Radcliffe

Check out the official Harry Potter and the Sorcerer's Stone (2001) Trailer starring Daniel Radcliffe! Let us know what you think in ...

Harry Potter and the Sorcerer's Stone (2001) Official Trailer - Daniel Radcliffe Movie HD

A Harry Potter-filmek kezdeti produkciós és casting munkálatai nagyon sokáig tartottak, és rengeteg bizonytalanság lengte körül a mozit.

Ezeknek pedig olyan fontos hatásuk volt, hogy a film főszereplőjének szülei már az első körös meghallgatásra is majdnem nemet mondtak, mivel nem tetszettek nekik a körülmények.

A megállapodás szerint – azt hiszem – hat filmre kellett volna aláírniuk, és mindet Los Angelesben kellett volna forgatni, anyukám és apukám pedig egyszerűen azt mondta: >> Ez túl sok zavart okozna az életében. Ez nem fog megtörténni <<

– mondta Radcliffe 2011-ben a The Hollywood Reporternek.

A színész a kezdetekben nem is tudott ezekről a tárgyalásokról, azonban később letisztázódtak a dolgok.

Az ajánlat megváltozott, két film forgatásáról lett hirtelen szó, és mindkettő Angliában készült volna, ezért azt mondták: >> Oké, hagyjuk, hogy meghallgatásra menjen <<. És aztán onnan indult minden, tényleg

– árulta el a színész.

Hugh Jackman

Check out the official X-Men (2000) Trailer starring Patrick Stewart! Let us know what you think in the comments below. ▻ Watch ...

X-Men (2000) Trailer #1 | Movieclips Classic Trailers

Amikor az X-Men-filmekre gondolunk, azonnal Hugh Jackman jut az eszünkbe, viszont a mozik készítői nem őt, hanem az akkoriban óriási sztárnak számító Russel Crowe-t akarták megnyerni a szerepre.

A Gladiátornak azonban más tervei voltak, de maga helyett nagy szeretettel ajánlotta Hugh Jackmant. Itt azt gondolhatnánk, hogy vége is van a történetnek, de az alkotók még mindig nem rajongtak a Jackman-opcióért, ezért Dougray Scottot kérték fel a szerepre.

A Variety információi alapján viszont Scott annyira el volt foglalva a Mission Impossible 2. munkálataival, hogy ő is passzolta a projektet.

Így végül Jackman nagy nehezen megkapta a szerepet.

Chris Hemsworth

Watch the first trailer for Thor, in theaters May 6, 2011. http://thor.marvel.com/ Directed by Kenneth Branagh, the epic adventure ...

Thor - Trailer (OFFICIAL)

Családi párbaj a Hemsworth-famíliában! Chris Hemsworth egy 2017-es interjúban elárulta, hogy magával a kisöccsével, Liammel versenyzett Thor szerepéért, sőt az ifjabbik Hemsworth majdnem beelőzte a bátyját!

Kenneth Branagh-vel (a rendezővel – a szerk.) együtt jöttem el a meghallgatásra, és azt hittem, hogy elkaptam a fonalat, aztán soha nem hallottam vissza semmit. Hónapok teltek el, aztán a kisöcsém, Liam, aki Ausztráliában volt, átküldött egy felvételt, és visszahívták, aztán még egy visszahívást kapott, és akkor már csak az utolsó négy-öt ember volt versenyben a szerepért

– mondta.

Végül Chris Hemsworth menedzsere felhívta a Marvelt, és megkérdezte, hogy Liam bátyja, Chris elmehetne-e még egy castingra.

Szóval voltam egy meghallgatáson Vancouverben egy hotelszobában, ahol anyukám felolvasta Anthony Hopkins szerepét ... Úgymond egy kis, azt hiszem, motivációval és talán frusztrációval érkeztem, hogy a kisöcsém tovább jutott nálam

– folytatta Chris Hemsworth.

Keanu Reeves

Subscribe to TRAILERS: http://bit.ly/sxaw6h Subscribe to COMING SOON: http://bit.ly/H2vZUn Subscribe to CLASSIC TRAILERS: ...

The Matrix (1999) Official Trailer #1 - Sci-Fi Action Movie

A ’90-es évek végén Will Smith volt a bolygó egyik legnagyobb sztárja, ezért a Mátrix alkotói mindenképp neki akarták adni Neo szerepét.

Smith azonban kifejezetten furcsának találta a sztorit, és visszautasította őket, mivel a Wild Wild West – Vadiúj vadnyugat című film is képben volt már akkor. Így végül Reeves játszhatta el a karaktert.

Külön érdekesség, hogy Smith vadnyugatos filmje óriásit bukott, de a Men in Black sztárja nem bánta meg a döntését, mivel a mai napig úgy gondolja, hogy Keanu Reeves volt a megfelelő ember a szerepre.

Forrás: Insider