A Covid miatti kimaradt évek után idén végre visszatér a Sziget fesztivál, ha pedig megvan a jegyed, de gondban vagy a programot illetően, ajánlunk pár izgalmas, kevésbé ismert fellépőt a nagy nevek mellé. Remélhetőleg találsz magadnak pár olyan koncertet a listából, amit majd örülsz, hogy nem hagytál ki.

Remi Wolf

www.youtube.com

Remi Wolf - Liquor Store (Official Video)

Valamilyen fura oknál a fesztivál szervezői elkövették azt a hibát, hogy a délután 4-es matinésávba száműzte szerdán a Nagyszínpadra az idei program egyik legizgalmasabb fellépőjét, Remi Wolfot, te viszont nehogy elkövesd azt a hibát, hogy kihagyod! Ugyanis a 26 éves énekesnő a tökéletes fesztiválfellépő, akinek a zenéje pont annyira színes-szagos és energikusan laza, - mint ő maga - a közönséget egyszerre táncolató és énekeltető grandiózus refrénekkel. Első lemeze tavaly jelent meg, így könnyen fel lehet zárkózni a dalaival, ráadásul karrierje még viszonylag korai szakaszában csípheted el felfele ívelő pályáján.

Channel Tres

www.youtube.com

Channel Tres - Sexy Black Timberlake

Dua Lipáról lefordulva a Freedome színpad felé érdemes venni rögtön az irányt, éjféltől ugyanis szerdán vélhetően óriási bulit fog csapni Channel Tres, aki mind szó szerint, mind kreatív értelemben egy nagyon karakteres hang, akinek táncolható zenéjét azonnal felismerhetővé teszi nagyon mély, selymes hangja. Leginkább a hip-hop és az elektronikus klubzene egy sajátos elegyét csinálja, ami kellően poppos ahhoz, hogy ha alapvetően unod mondjuk a repetitívebb dolgokat a klubzenében, vele valószínűleg te is bőven elleszel. Még adós az első nagylemezével, szóval nagyon könnyű pótolni eddigi, még rövid életművét, de most érdemes felszállni a hypevonatra még!

slowthai

www.youtube.com

slowthai - Doorman (Hyundai Mercury Prize 2019)

Az idei program messze legizgalmasabb neve vélhetően slowthai. Az angol rapper igazi botrányhős energiabomba, aki az egyik legrangosabb brit zenei díjátadón, a Merucry Prize gálán a fellépése közben úgy ugrált a vendégek asztalán, mintha csak a színpad része lenne, miután egy zsákból előrántotta Boris Johnson levágott műfejét, amit a BBC alig győzött cenzúrázni. Ki ne merészeld hagyni, péntek este 8-kor a Nagyszínpadon, mivel ha annyira nem is a te világot a hip-hop, mérget vehetsz rá, hogy a fesztivál egyik legjobb showját fogod kapni. Készülj fel rá, hogy a koncert egy pontján egy szál boxerben fog majd ugrálni, ahogy szokott.

Beabadoobee

www.youtube.com

beabadoobee - Worth It (Official Video)

Szombaton kétségtelenül a Nagyszínpadon lesznek a legismertebb nevek, de a zeneileg legizgalmasabb programot a Freedome kínálja majd, ahol a nálunk nem először fellépő Sevdalizát rögtön a bájos és törékeny zenéjéről és kisugárzásáról ismert Beabadoobee követi majd, búgó gitárokkal és anyali hangon énekelt szomorúan zúzós és helyenként ugrálós, de főleg andalgós rockhimnuszokkal. Számait igen érezhető módon a 90-es évek alternatív rockzenekarai inspirálták, szóval ha minden bánatod torzított gitárhangokba folytanád, vagy van Sonic Youth-pólód mondjuk, mindenképpen ezt válaszd!

BADBADNOTGOOD

www.youtube.com

BADBADNOTGOOD: NPR Music Tiny Desk Concert

A jazz jellemzően az a műfaj, amit mindenki szeret, de csak nagyon kevesen hallgatnak, többnyire azért, mert leginkább a bonyolult, technikás zene jelképévé vált kulturálisan. Ha te is viszolyogsz tőle emiatt, akkor a Tame Impala előtt feltétlen nézz be este 8-kor a Freedome színpadon a BADBADNOTGOOD felléépésébe, akik bebizonyítják, hogy a jazz nem feltétlenül egy öregura valami, amit meg kell fejteni. Tökéletesen közérthető az, amit csinálnak, internetes népszerűségük pedig nagyban köszönhető annak is, hogy rendszeresen közreműködnek ismertebb rapperekkel, kissé jazzesítve számaikat. Gyakorlatilag tökéletes előzenekara is lehetne a másként, de hasonlóan elszállós Tame Impalának.

Princess Nokia

www.youtube.com

TOMBOY - PRINCESS NOKIA

Az idei Sziget zárónapján nem először lép fel hazánkban a nagyszájjú new yorki rapper, de ha eddig kihagytad mindegyik korábbi fellépését és ott leszel hétfőn, akkor tanulj korábbi hibáidból és legyél a Freedome előtt este 8-kor. Princess Nokia leginkább a Tomboy és a Kitana című számaival vált kedvelté, vadóc stílusa miatt pedig ismertté. Utóbbi igencsak finom fogalmazás, egy koncertjén ugyanis szimpán nekiugrott ököllel valakinek, aki azzal próbálta zavarni műsorát, hogy folyamatosan undorítóan hímsoviniszta dolgokat kiabált be neki, szóval ha ilyesmit terveznél, inkább ne tedd. Azóta mondjuk több változáson is átment, akárcsak a zenéje, ami mostanra sokkal kevésbé agresszív, ugyanakkor érdemes energikus koncetre számítani.