Talán nehéz elképzelni, de kisebb dulakodásba torkollt egy vacsora, amikor Hollywood két nagyágyúja, Richard Gere és Sylvester Stallone versengeni kezdett a szívek királynőjéért. És bár Diána hercegné élete nyitott könyv volt, és megannyi különös anekdotát lehetett olvasni az ügyeiről, ezt a történetet kevesen ismerik. Na, de nem baj! Mi elmeséljük.

Volt idő, amikor Sylvester Stallonét és Richard Gere-t Hollywood két legjelentősebb férfiszínészeként tartották számon, míg előbbi a Rocky- és Rambo-filmsorozatokban szerzett hírnevet magának, addig utóbbi a magas, jóképű nőcsábász megtestesítője volt az olyan produkcióknak köszönhetően, mint a Mennyei napok, az Amerikai dzsigoló, a Garni-zóna és persze a Micsoda nő!

Bár mindkettőjük filmográfiája stílusban és tartalomban is jócskán eltérő, az 1974-es A lordok bandája című filmben eredetileg együtt szerepeltek volna. A forgatás közben azonban Gere-t lecserélték, szerepét Perry King vette át. A színészt állítólag azért rúgták ki, mert ő és Stallone között elmérgesedett a viszony, a rivalizálás pedig tarthatatlanná vált.

Ez is érdekelhet:Sylvester Stallone nyilvánosan kapzsinak és lustának nevezte Bruce Willist

www.youtube.com

The Lords of Flatbush 1974 Trailer | Sylvester Stallone | Henry Winkler

A beszámolók szerint ellenségeskedésük négy évtizeden át tartott, mivel Gere soha nem bocsátotta meg Stallonénak, amiért kirúgatta őt a filmből. A balhéjuk pedig egy buliban csúcsosodott ki, ahol kis híján egymásnak estek Diána hercegné miatt.

De ki számolt be erről a bizarr incidensről? Nem más, mint maga Sir Elton John, aki köztudottan jó kapcsolatot ápolt a néhai hercegnével.

Elton John 2019-es önéletrajzi könyvében mesél arról az esetről, amikor exkluzív vacsorapartit szervezett, amelyen olyan legendák is jelen voltak, mint George Michael, Richard Curtis és Jeffrey Katzenberg. Az esemény legizgalmasabb része azonban a két színész konfliktusa volt.

Richard Gere és Diána rögtön nagyon megkedvelték egymást, és a kandalló mellett beszélgettek, de hirtelen megváltozott valami. Nem tudtam nem észrevenni, hogy a szobában furcsa hangulat uralkodik. Abból ítélve, hogy milyen pillantásokat vetett rájuk, Diána és Richard újonnan kibontakozó barátsága egyáltalán nem tetszett Sylvesternek. Azt hiszem, talán azzal a kifejezett szándékkal jelent meg a partin, hogy felszedje Diánát, de ez meghiúsult

– emlékezett vissza az énekes.

Amikor eljött a vacsora ideje, a társaság átvonult John étkezőjébe. A történet szerint Gere és Stallone eltűntek, ezért az énekes elküldte partnerét, David Furnish-t, hogy derítse ki, merre lehetnek. Később kiderült, hogy a két színész egymásnak feszült, és láthatóan ökölharccal akarták rendezni a Diánával kapcsolatos nézeteltéréseiket.

Olvasd el ezt is! A média miért volt megszállottja Diána hercegnének?

Szerencsére Furnish azzal oldotta meg a helyzetet, hogy a hadakozó duót az asztalhoz hívta. A minden szempontból kínos étkezés után Diána és Gere a kandalló mellett folytatták beszélgetésüket, a feldühödött Stallone pedig hazaviharzott.