Ezt maga a Netflix vezére lengette be, aki szeretné kiterjeszteni a sorozatot több sorozatra.

Egy ideje már pletykálják, hogy a Stranger Things hamarosan egy több sorozatot is magába foglaló franchise lehet. A népszerűsége indokolja, a Netflix pedig miért ne próbálna meg lehúzni minél több bőrt a legnagyobb sikeréről? Most maga a cég feje, Ted Sarandos is megerősítette, hogy valóban vannak ilyen tervek, még ha alapvetően nem is ez lenne a cég fő modelje.

Mint mondta, a Netflixnek sokkal inkább újabb és újabb nagy dobásokra, mint inkább franchise-okra van szüksége, de hozzátette, akadnak azért olyan sorozatok, amiket kiterjesztenének. Ilyen például a Stranger Things, tette gyorsan hozzá, ami szerinte egy születőben levő franchise, ezért természetesen testvérsorozatokban is gondolkodnak.

www.youtube.com

Stranger Things 4 | Eleven, are you listening? | Netflix

Na de miről szólhatnak ezek? Az egyik, amit régóta pletykálnak, az Elevenről szólnak, ezt pedig alátámasztja Millie Bobby Brown sok projektre szóló óriási Netflix-sorozata, az egyik projektje például ez lehet. De persze kiterjeszthetik a koncepciót más városokra, más környezetre.

Shawn Levy vezető producer korábbi szavai mindkettőre utalnak, aki azt mondta, a nézők igénylik, hogy kiterjesszék a sorozat karaktereit és mitológiát is spinoffokra. Szóval több testvérsorozatot is kaphatunk, ahogy mondjuk a Vaják esetében. Addig is jövőre jön a negyedik évad.

(Forrás: Collider)