VinCE magazin/Talabér Géza
Rácz Jenő is ezt enné: spárgasaláta vaníliadresszinggel (x)
2021-06-29
Van egy étterem, ahová azok járnak, akik nem csupán jóllakni szeretnének, hanem gasztronómiai élményben részesülni, és élvezni annak minden pillanatát. Ez a hely Rácz Jenő új alkotótere, a Rumour, amely készen áll arra, felpörgesse a hazai gasztroszcénát. A sztárséf a SPAR Válogatás borszelekciójának kiemelt tételeihez alkotott ételeket. De vajon milyen recepteket ajánlana egy sztárséf? Mutatjuk!
A vaníliadresszing
A vaníliát vágjuk félbe, és kaparjuk ki a magjait. Tegyük bele egy kis méretű kancsóba, majd adjuk hozzá a felsorolt alapanyagokat, és botmixerrel turmixoljuk össze.
A saláta
A hámozott fehér spárgát 6 percig, a zöldet pedig 3 percig főzzük erőteljesen sózott, forrásban lévő vízben. Vágjuk félbe az avokádót, majd legyező alakban szeleteljük fel, adjunk hozzá sót, borsot, kevés espelette paprikát és a vaníliadresszinget. A parmezánból hámozó segítségével hámozzunk kis forgácsokat.
Mint valamennyi SPAR Válogatás bor, a Magyar Szőlő- és Borkultúra Nonprofit Kft. és a SPAR Magyarország Kft. közös, 10. Rosalia - Rosé és Pezsgő Liget kapcsán kiírt pályázatán nyertes rosé csak a SPAR és INTERSPAR üzletekben kapható.