Több évtizedes konfliktus látott napvilágot.

Paul Anka igazán dühös volt Michael Jacksonra, amiért „ellopta" egy dal felvételét, amelyet együtt írtak Anka házi stúdiójában az 1980-as évek elején.

Az énekes egyébként a 70-es években találkozott először Jacksonnal és családjával, amikor Anka Las Vegas-i koncertjein jártak.

Közel kerültem hozzájuk"

– nyilatkozta nemrégiben a 80 éves énekes, hozzátéve, hogy a popkirálya szeretett volna szerepelni az 1983-as Walk a Fine Line című albumán, ezért összeálltak, hogy közösen dolgozzanak egy dalon.

Elküldtem a szalagokat Los Angelesbe, hogy ott találkozzunk, hogy felvehessük a zenekar többi tagját is. Pár nap múlva pedig felhívtak onnan, és azt mondták: »Mr. Jackson ellopta a kazettákat«"

Anka elmondta, hogy azt is mondták neki, hogy Jackson nem megy el felvenni a dalt, és ne számítson rá. Ekkor pedig azonnal felvette Michael ügyvédjeivel a kapcsolatot:

Azt mondtam: »Srácok, lemaradtam valamiről? Van egy szerződésünk.«

- emlékezett vissza Anka.

Nos, Paul, tudod, hogy megjelent a Thriller, és nagyon beindult a szekér. Egyszerűen nem akar semmi mást, bla-bla-bla. És nem találjuk a szerződést. Azt mondtam: » Mi? Oké, fiúk, látom, ki a fontosabb. Be leszel perelve. Én meg lelépek innen«'"

Anka természetesen hozzátette, hogy ezek után visszaadták neki a kazettákat, ő pedig nem csinált belőle nagyobb ügyet. S megbocsátott Jacksonnak.

Michael azzá vált, amit művészként megérdemelten. Nagyszerű művész volt"

– ismerte el Anka.