Minden évben koncerttel ünnepelte a születésnapját eddig, ez a hagyomány pedig idén sem marad abba. Csak éppen online lesz a közönség.


Patti Smith minden évben ad egy kisebb, intimebb koncertet barátainak a születésnapján, ami december 30-ára esik. Úgy döntött, hog a hagyománynak a koronavírus-járvány sem szabhat gátat, az ideit is koncerttel ünnepli. Annyiban különleges lesz viszont az idei, hogy bárki részt vehet rajta, ha nem is fizikailag, de online.

www.youtube.com

Patti Smith Group - Because the Night (Official Audio)

A koncertre erre a linkre kattintva lehet jegyet vásárolni, most még 10 dollárért, vagyis nagyjából 3 ezer forintért, a koncert napján pedig 15 dollárért, vagyis nagyjából 4 ezer forintért. A show amerikai idő szerint este 9-kor kezdődik, ami magyar időzónában éjjel 3. Szóval ideális, ha treníroznánk magunkat a szilveszteri éberségre.

www.youtube.com

Patti Smith - Gloria (Audio)

Idén egyébként turnéra indult volna az énekesnő, de ez a koronavírus-járvány miatt elmaradt, ahogy az összes zenész turnéja. Szóval a 30-ai, illetve nálunk már 31-ei koncert lesz az első alkalom idén, amikor Patti Smith fellép élőben. Az énekesnő saját elmondása szerint azóta nem töltött annyi időt otthon, mióta a gyerekei felnőttek, nem jellemző rá az egy helyben maradás – írja a Brooklyn Vegan.