Lucija Ros / Unsplash

Hivatalos! Elkezdődött a nyári szezon – öt helyszín, ahova idén el kell látogatnod!

Hivatalosan is túl vagyunk a nyár első igazán meleg napjain, ez pedig azt jelenti, hogy a szabadtéri programok szezonja elkezdődött. Vízi sportok, városi séta és glampingezés – csak, hogy párat említsünk a választékból. De vajon merre érdemes elindulnunk? Milyen programokon vegyünk részt? Mutatjuk!


Luxusjurták az Alföldön

homokilodge.com


Mórahalmon, a dél-magyarországi puszta egyik érintetlen helyszínén találhatóak a Homoki Lodge luxusjurtái. Összesen hét légkondícionálóval, saját terasszal rendelkező jurta közül választhatunk, és ha a különleges hangulat nem lenne elég, kávé, tea és minibár vár minket ezen a különleges szálláshelyen, valamint hangulatunktól függően zuhanyzó és hidromasszázs kád közül is választhatunk a szobánkban. A jurták tetején nyitható üveg található, amelyen keresztül tiszta időben a csillagos ég terül el felettünk. A Homoki Yurt Glamping Ground a hagyományos kempingezés határait feszegetve a kényelmet és a luxust ötvözi a tradíciókkal.

Luxusjurták az Alföldön

homokilodge.com


Különleges helyet foglal el a szívünkben a nyári naplemente, főleg, ha ez kapcsolódik a természethez. Ha valami hasonló élményre vágyunk, sőt még lovagolnánk is közben, látogassunk el a Budapesttől délre, a magyar Alföld peremén található Homoki Lodge-ba, ahol tanyás települések keverednek hűs erdőkkel, lápos rétekkel, gyümölcs ültetvényekkel. A helyszín tökéletes arra, hogy elmeneküljünk a nagyvárosi zaj elől, és kipihenjük a hétköznapok fáradalmait, ráadásul mindezt úgy, hogy a naplementébe lovaglunk.

Velencei-tavi wakeboardozás

Matej Vittek/Unsplash

Vannak, akik a nyugodt, pihentető programokat szeretik, de olyanok is akadnak, akik inkább saját adrenalinszintjüket próbálják emelni egy-egy szabadabb, nyári napon. Az utóbbi csoportba tartozókat várják idén is a Velencei-tónál felállított wakeboard-pályán, ahol minden 10. életévét betöltött, úszni tudó gyermeket és felnőttet megismertetnek a különleges ám egyre népszerűbb extrémsport titkaival. A Venice Beach Cable Parkban táborokat is szerveznek, ahol napi 2×1 óra wakeboard edzést és oktatást kapnak az érdeklődők.

Démonizált kirándulóhely

Hosszúlépés

Interaktív színház? Különleges történet? Naná! Ezt biztosítja számunkra a Hosszúlépés Svábhegyi sétaszínház, melynek keretében Térey János műveiből láthatunk egy különleges előadást. 1944-45 végezetes eseményei a Vígszínház társulatának tagja, Vecsei H. Miklós előadásában elevenednek meg. A nem mindennapi monodráma egy városi sétával lett összekötve, így a Svábhegy utcái, épületei díszletként funkcionálnak az előadás alatt. A darab 105 perces. A séta kiindulási pontja a 12. kerületi Széchenyi-emlékmű, végállomása pedig Hősök emlékműnél található.

Ár: 4290 Ft

A Balaton kávéja

Bár nyáron néha igazán jól esik sokáig aludni, olykor nem árt, ha a szokásostól korábban kelünk, így ugyanis több időnk lesz kiélvezni a kellemes időt. Persze utóbbi esetében előfordul, hogy több kávéra van szüksége szervezetünknek, ilyenkor érdemes meglátogatni egy kávézót a nap folyamán. Ha a Balaton felé vesszük az irányt, ne hagyjuk ki a balatonakarattyai magasparton található The Rusty Coffee Box-ot, mely a környék egyik legkedveltebb helye. Ez egyrészt a kiváló kávéknak és sütiknek köszönhető, másrészt azonban a lenyűgöző panoráma adja a kávézó különlegességét: a magaspartról ugyanis a Balaton teljes keleti medencéje, egészen a Tihanyi félszigetig belátható. A Rusty a hét minden napján, délelőtt 9-től egészen este 6-ig várja a kávé szerelmeseit, a klasszikus tejes verziók mellett a nyári szezon során jeges kávékból is válaszhatunk.

Hűvösvölgyi játszótér

Parkerdő


Van, amikor annyi is elég kikapcsolódásként, hogy hétköznap délután vagy hétvégén ellátogatunk egy játszótérre, és ott – gyermekeink társaságában – szabadjára engedjük a bennünk lakozó gyereket. Tökéletes helyszín erre a Hűvösvölgyben nemrég megnyílt tematikus játszótér és szabadtéri fitness park, mely egy tölgyerdővel szegélyezett, csaknem háromhektáros kirándulóhely közepén található. Ez az a játszótér, ahol kortól függetlenül jól érezhetjük magunkat. A játszótér szigetes elrendezése ráadásul arra is tökéletes, hogy biztonságosérzetet nyújtson, és megtartsa az idelátogatók privát szféráját is.

Hűvösvölgyi játszótér

Parkerdő


Van, amikor annyi is elég, hogy napvégén ellátogatunk egy játszótérre és ott – gyermekeink társaságában – szabadjára engedjük a bennünk lakozó gyereket. Tökéletes helyszín erre a Hűvösvölgyben található tematikus játszótér és szabadtéri fitneszpark, mely egy tölgyerdővel szegélyezett, csaknem három hektáros kirándulóhely közepén található. Ez az a játszótér, ahol kortól függetlenül érezhetjük jól magunkat. A játszótér szigetes elrendezése ráadásul arra is tökéletes, hogy biztonságos érzetet nyújtson, de megtartsa az idelátogatók privát szféráját.