Ez az angol művész, James Penfold 1,2 millió dolláros jutalmat ajánl fel az ellopott, műveivel teli laptopjáért.


James Penfold, aki Penny néven alkot egy rövid nyaralásról hazatérve vette észre, hogy kelet-londoni otthonából ellopták laptopját és merevlemezét, amelyeken több száz műalkotását tárolta.

A munkáimról nem készült megfelelő biztonsági mentés a felhőbe, és annyi munkám veszett el, hogy elképzelni is alig merem. Teljesen összeomlottam

− írta az Instagramon.

Ez is érdekelhet:Képszerkesztővel művészet: szürreális világot álmodott meg egy San Franciscó-i művész

Penfold, aki finomra vágott sablonokkal dolgozik, gyakran készít számítógépes kompozíciókat, hogy megtervezze bonyolult kollázsait.

Amikor ellopták a számítógépét, számos folyamatban lévő munkája elveszett, köztük olyan tervek és befejezett művek, amelyeket a közelgő, saját finanszírozású londoni kiállításain tervezett kiállítani. Volt egy kiadatlan generatív NFT-projektje és egy Batmanről készült portré is − számolt be róla a Robb Report.

Hajlandó lennék egymillió fontot (körülbelül 428 millió forint) felajánlani a fájljaim és a laptopom biztonságos visszaszolgáltatásáért. A merevlemez valószínűleg valahol egy kukában vagy zálogházban lehet, mivel másnak nem igazán ér semmit, de nekem és a családomnak felbecsülhetetlen értékű. Szó szerint olyan, mintha ellopták volna egy részemet

– nyilatkozta Penfold.

Olvasd el ezt is! Szürreális elemekkel egészít ki régi képeket egy német művész

Addig is Penfold a gyűjtői és követői hálózatához fordul, és reméli, hogy újraépítheti a művekből álló könyvtárát azáltal, hogy az emberek képeket és fájlokat küldenek azokról a művekről, amelyeket a múltban eladott vagy elajándékozott.

A jókedvét azért igyekszik fenntartani a művész, egy nemrégiben a közzétett üzenetben például azon élcelődött, hogy milyen ironikus a lopás, tekintve, hogy munkái gyakran ábrázolnak embereket, akik lopást követnek el.