Michael Jackson kétségkívül a világ legbefolyásosabb előadója volt. Sikert, sikerre halmozott a zeneiparban, de mint kiderült nagyon szívesen kipróbálta volna magát színészként is. Az énekes nem is akármilyen produkcióban szeretett volna szerepelni: a Star Warst nézte ki magának.

Az énekes olyan produkciókban csillogtatta még meg színészi tudását, mint a Ghosts című bizarr 1996-os rövidfilmje, amelynek társszerzője nem más volt, mint a horror legnagyobb mestere, Stephen King. Jackson azonban szemet vetett egy bizonyos karakterre egy akkor újonnan készülő filmben, aki aztán a franchise univerzumának egyik leghírhedtebb szereplőjévé vált.

www.youtube.com

Michael Jackson - Ghosts (Official Video - Shortened Version)

Az azóta napvilágot látott hírek szerint Michael Jackson tényleg beszélt George Lucasszal a Csillagok háborúja I: Baljós árnyakban való szerepléséről. Nem is akárhogyan, Jackson egy konkrét szerepet akart magáénak, és ez nem más volt, mint a Star Wars történetének legidegesítőbb gunganja, Jar Jar Binks, aki napjainkban igazi popkultúrális ikonnak számít.

www.youtube.com

All Jar Jar Binks Scenes (Part 1)

Jar Jar Binks az első teljesen CGI mellékszereplő volt a projektben, és az alakja számos vitát és ellenérzést váltott ki a sorozat rajongóiból. Többen rasszista karikatúraként tekintenek rá. A szerepet végül Ahmed Best kapta, akinek fel kellett dolgoznia a következményeit annak, hogy a létező legjobban utált Star Wars-karakternek adta a hangját.

Best elmondása szerint csak azért tudta meg, hogy Jackson eredetileg Jar Jar Binkset akarta eljátszani mert a Wembley-ben volt egy Michael Jackson-koncerten Natalie Portmannel és George Lucasszal. Amikor pedig a rendező bemutatta Bestet Jar Jar Binksként Jacksonnak, a zenei ikon lehangoltan csak ennyit válaszolt:

Ó, oké.

Majd Best így folytatta a történetet:

Miután Michael elhajtott, mindannyian visszamentünk egy nagy afterpartyra. George-dzsal iszogattam, és megkérdeztem: »Miért mutattál be Jar Jar-ként?« Azt mondta: »Nos, Michael el akarta játszani a szerepet, de protézissel és sminkkel akarta eljátszani, mint a Thrillerben«. George pedig CGI-vel akarta elkészíteni. Szerintem végül Michael Jackson személye elvitte volna a showt, és ezt ő nagyon nem akarta.

(Faroutmagazine)