Mert a gofri nem csak desszertként finom: próbáld ki sósan!
2021-02-14
A gofri milliók kedvence, az ínycsiklandó desszertet a nutellától elkezdve a juharszirupán át a joghurtig szinte bármivel tálalhatjuk. Igazán népszerű finomság, ennek ellenére sós változatában kevésbé fogyasztjuk, pedig isteni finom és elkészíteni sem nehéz.
Hozzávalók:
Elkészítése: a szalonnát felaprítjuk, majd kis olívaolajon megpirítjuk. A csemege kukoricát alaposan lecsöpögtetjük. A tojásokat felverjük, megsózzuk, felváltva hozzáöntjük a tejet és a lisztet is. Ha ezzel megvagyunk, öntsük hozzá a bacont és a kukoricát. Ezt követően olajozott gofrisütőben kisütjük a masszát. Végül pedig megtejfölözve, reszelt sajttal tálaljuk.
Hozzávalók:
Elkészítése: A krumplit megtisztítjuk, felkockázzuk majd sós vízben puhára főzzük. Ha elég puha, összetörjük. Ezt követően a hagymát apróra vágjuk és kevés olajon megdinszteljük. A sütőporos liszthez hozzáadjuk a vajat, a tojássárgáját, a reszelt sajtot, tejet és a fűszereket. Kicsit összedolgozzuk, majd hozzáadjuk az összetört krumplit is. A tojás fehérjéből kemény habot készítünk, végül pedig ezt is hozzáadjuk a masszához. A gofrisütőt kiolajozzuk, majd megsütjük. Tejföllel és sajtszósszal tálaljuk, de persze ennél is variálható a feltét.
Hozzávalók: