A gofri milliók kedvence, az ínycsiklandó desszertet a nutellától elkezdve a juharszirupán át a joghurtig szinte bármivel tálalhatjuk. Igazán népszerű finomság, ennek ellenére sós változatában kevésbé fogyasztjuk, pedig isteni finom és elkészíteni sem nehéz.
Kukoricás-baconos gorfri
Hozzávalók:
- 20 dkg baconszalonna
- 2 tojás
- 20 dkg liszt
- 1 evőkanál sütőpor
- 10-15 dkg csemege kukorica
- 2- 2,5 dl tej
Elkészítése: a szalonnát felaprítjuk, majd kis olívaolajon megpirítjuk. A csemege kukoricát alaposan lecsöpögtetjük. A tojásokat felverjük, megsózzuk, felváltva hozzáöntjük a tejet és a lisztet is. Ha ezzel megvagyunk, öntsük hozzá a bacont és a kukoricát. Ezt követően olajozott gofrisütőben kisütjük a masszát. Végül pedig megtejfölözve, reszelt sajttal tálaljuk.
Krumplis gofri
Hozzávalók:
- 35 dkg liszt
- 1 teáskanál sütőpor
- 15 dkg krumpli
- 15 dkg sajt
- 6 dkg vaj
- 2 tojás
- 2,5 dl tej
- 1 darab kis fej vöröshagyma
- 2-3 gerezd fokhagyma
- só, bors ízlés szerint
Elkészítése: A krumplit megtisztítjuk, felkockázzuk majd sós vízben puhára főzzük. Ha elég puha, összetörjük. Ezt követően a hagymát apróra vágjuk és kevés olajon megdinszteljük. A sütőporos liszthez hozzáadjuk a vajat, a tojássárgáját, a reszelt sajtot, tejet és a fűszereket. Kicsit összedolgozzuk, majd hozzáadjuk az összetört krumplit is. A tojás fehérjéből kemény habot készítünk, végül pedig ezt is hozzáadjuk a masszához. A gofrisütőt kiolajozzuk, majd megsütjük. Tejföllel és sajtszósszal tálaljuk, de persze ennél is variálható a feltét.
Egyszerű sajtos gofri
Hozzávalók:
- 12,5 dkg vaj
- 1 tojás
- só
- 10 dkg trappista sajt ( ez bármilyen reszelt sajt lehet)
- 1dl tejföl
- 30 dkg liszt
- 1 teáskanál sütőpor
- 2,5 - 3 dl tej