Mert a gofri nem csak desszertként finom: próbáld ki sósan!

Mert a gofri nem csak desszertként finom: próbáld ki sósan!

A gofri milliók kedvence, az ínycsiklandó desszertet a nutellától elkezdve a juharszirupán át a joghurtig szinte bármivel tálalhatjuk. Igazán népszerű finomság, ennek ellenére sós változatában kevésbé fogyasztjuk, pedig isteni finom és elkészíteni sem nehéz.


Kukoricás-baconos gorfri

Hozzávalók:

  • 20 dkg baconszalonna
  • 2 tojás
  • 20 dkg liszt
  • 1 evőkanál sütőpor
  • 10-15 dkg csemege kukorica
  • 2- 2,5 dl tej

Elkészítése: a szalonnát felaprítjuk, majd kis olívaolajon megpirítjuk. A csemege kukoricát alaposan lecsöpögtetjük. A tojásokat felverjük, megsózzuk, felváltva hozzáöntjük a tejet és a lisztet is. Ha ezzel megvagyunk, öntsük hozzá a bacont és a kukoricát. Ezt követően olajozott gofrisütőben kisütjük a masszát. Végül pedig megtejfölözve, reszelt sajttal tálaljuk.

Krumplis gofri

Hozzávalók:

  • 35 dkg liszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 15 dkg krumpli
  • 15 dkg sajt
  • 6 dkg vaj
  • 2 tojás
  • 2,5 dl tej
  • 1 darab kis fej vöröshagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • só, bors ízlés szerint

Elkészítése: A krumplit megtisztítjuk, felkockázzuk majd sós vízben puhára főzzük. Ha elég puha, összetörjük. Ezt követően a hagymát apróra vágjuk és kevés olajon megdinszteljük. A sütőporos liszthez hozzáadjuk a vajat, a tojássárgáját, a reszelt sajtot, tejet és a fűszereket. Kicsit összedolgozzuk, majd hozzáadjuk az összetört krumplit is. A tojás fehérjéből kemény habot készítünk, végül pedig ezt is hozzáadjuk a masszához. A gofrisütőt kiolajozzuk, majd megsütjük. Tejföllel és sajtszósszal tálaljuk, de persze ennél is variálható a feltét.

Egyszerű sajtos gofri

Hozzávalók:

  • 12,5 dkg vaj
  • 1 tojás
  • 10 dkg trappista sajt ( ez bármilyen reszelt sajt lehet)
  • 1dl tejföl
  • 30 dkg liszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 2,5 - 3 dl tej
Elkészítése: A tojásokat a vajjal habosra keverjük. Ezután hozzáadagoljuk a tejfölt és a tetszőleges reszelt sajtot. Amennyiben ez kész, hozzákeverjük a sütőporos liszthez, végül pedig a tejjel is összekeverjük. (Körülbelül úgy nézzen ki a tészta, mintha nokedli lenne.) Ha ez kész, gofrisütőben kisütjük. Tálaláskor megtejfölözhetjük, illetve szórhatunk rá sajtot.


(Fánkok és Palacsinták)

Related Articles Around the Web
A figyelmetekbe ajánljuk