Az új verzió egy futurisztikus sci-fi western lesz, szóval nem a szokásost kapjuk ezúttal várhatóan.

Sokáig szó volt róla, hogy A meghívás és a Pusztító rendezője, Karyn Kusama veszi majd kezelésbe Draculát, de úgy tűnik, hogy az a projekt kútba dőlt. A Universal ugyanis bejelentette, hogy következő Dracula-filmjét a frissen Golden Globe-jelölt Chloé Zhao fogja írni és rendezni, egyúttal pedig a producere is lesz produkciós cégén keresztül.

Zhao valódi kritikuskedvencnek számított már A rodeós című filmjével, legújabb alkotása, A nomádok földje viszont sikeres fesztiválbemutatója óta üstökösként robog az Oscar-jelölés felé, ne lepődjünk meg, ha látni fogjuk majd a nevét a jelöltek névsorában. Emellett pedig az Örökkévalók című Marvel-filmen dolgozik jelenleg, ami olyan sztárokat mutat majd be a képregényes univerzumban, mint Angelina Jolie és Salma Hayek.

www.youtube.com

NOMADLAND | Official Trailer | Searchlight Pictures

A Universal pár éve tervezett egy nagy filmes univerzumot klasszikus szörnyeikkel, de a Tom Cruise főszereplésével készült Múmia-reboot annyira kudarcos lett, hogy a stúdió inkább komplett stratégiát váltott. Inkább kisebb, alkotóközpontúbb, furább filmekben gondolja újra a kora Marveljének számító egykori filmjeit, ennek első példája volt a tavalyi A láthatatlan ember.

www.youtube.com

The Invisible Man - Official Trailer [HD]

Zhao projektje mellett pedig még olyan filmesek dolgoznak valamilyen saját szörnyfilmen, mint Dexter Fletcher (Rocketman), Paul Feig (Koszorúslányok), James Wan (Démonok között, Aquaman), Elizabeth Banks (Tökéletes hang 2) és a Chris Miller-Phil Lord duó (A Lego-kaland, 21 Jump Street). A cél az, hogy egyedi látásmódú alkotók izgalmasan újragondolják a klasszikusokat. Zhao filmje állítólag futurisztikus sci-fi western lesz a társadalom széteséséről, írja a The Hollywood Reporter.