A férfiak Tony Sopranot látva úgy döntöttek, adnak egy esélyt a terápiának.

Szerencsére manapság terápiára járni és pszichológus segítségét igénybe venni egyre elfogadottabb és normalizáltabb, még ha egyrészt sokak számára még mindig elérhetetlen. Régen ugye élt az a tévhit, hogy aki pszichológushoz jár, az valami ijesztő őrült, akitől félni kell. Ráadásul a járvány kezdete óta legtöbbünkre valószínűleg rá is férne egy jó terápia, hisz lelkileg igencsak megviselő időszakon ment keresztül az emberiség az elmúlt évben.

A karantén alatt egyébként egyre többen vettek elő egy régi klasszikust, a Maffiózókat, ami valóságos másodvirágzását élte a járvány alatt. Most a sorozat alkotóját, David Chase-t egy interjúban meg is kérdezték, hogy szerinte van-e köze annak, hogy ennyi ember újranézi a Tony Soprano sztoriját, ahogy feldolgozza pszichológusa révén lelki sérelmeit, egy ilyen időszakban.

www.youtube.com

Tony's First Therapy Session With Dr. Melfi - The Sopranos HD

Chase elmondta, hogy reméli, az emberek leginkább azért nézik újra alkotását, mert jó. Ugyanakkor hozzá tette, hogy beszámolók alapján a Maffiózók igencsak hozzátett ahhoz, hogy egyre több férfi kezdjen el terápiára járni, leküzdve az ezzel kapcsolatos belső gátlásait.

Azt tudom, hogy pszichológusoknál növekedett a férfi kliensek száma. Mondták nekünk. Az Amerikai Pszichoanalitikus Szövetsége még egy díjat is adott, és elmondták, hogy hála nekünk, eléggé megy az üzlet.

(Forrás: Consequence)