Bár az elmúlt évek az okosórák térhódításáról szóltak, kár lenne azt gondolnunk, hogy a hagyományos karórák ideje lejárt. Az óra ugyanis sokkal több, mint szimplán időt mutató eszköz. Mutatjuk az idei év öt legszebb luxusóráját.

A szakértők számára viselőjéről sok mindent elárulhat egy óra, legyen az az adott információ szakmai, magánéleti vagy akár a kettő együtt. Valójában egy ékszerről beszélünk, melynek presztízsértéke van. Ezért sem véletlen talán, hogy a legnagyobb prémiummárkák az okos eszközök helyett inkább luxuskarórák gyártásába kezdtek az utóbbi időkben. A piac növekszik, ám ez nem jelenti azt, hogy a minőség romlana, erre pedig tökéletes bizonyíték az öt legszebb óra 2020-ból.

Cartier Prive Tank Asymétrique

www.youtube.com

Discover the new Cartier release - Cartier Privé – Tank Asymétrique

Ellentétben a Privée Cartier Paris modellel, melyet szigorú és precíz formák jellemeztek – egységes guilloché számlapok és római számok, Cartier Paris logó, bordó szíjak – a Cartier Prive Tank Asymétrique-re a formai kötöttségek már nem igazak. Az eredetileg 1936-ban bemutatott modell téglalap alakú óraházával tűnt ki, elődjeivel ellentétben azonban az Asymétrique formája rombusz lett, számlapján mindent 30%-kal eltoltak, a rómait pedig felváltották az arab számok. A modellt platina, sárga- és rózsaarany verziókban vásárolhatjuk meg, melyekhez aligátor-bőrszíj jár. A három, inkább klasszikus Cartier Privé Tank Asymétrique mellett az új kollekció része még három limitált kiadású, gyémántkötésű platinából, platinából és rózsaaranyból készült óra is, melyek különlegessége, hogy mechanikájuk csontvázas mozgásúak. A 12. és 6. szám köré épített architektúra szinte teljesen átlátható, a szerkezet teljesítménye pedig a 48 órát is meghaladhatja.

Ár: az óraház színétől függően 7,5 – 9,1 millió forint.

Dior Grand Bal Masqué

dior.com

Dior Grand Bal Masqué

Akárcsak a Dior Grand Bal kollekció ruháit, az órát is aranyfonal, halászháló, selyem, tollak, kövek és még a szkarabeuszok szárnyai díszítik. Ezek teszik a luxuskonszern legújabb eszközét a női ékszerórák egyik legkülönlegesebb darabjává. A kifinomult anyagok és a színek forgataga visszhangozza a márka alapítója, Christian Dior számára oly' fontos bálokat, és arra ösztönöz minket, hogy lépjünk a táncparkettre. A 18 karátos fehérarany óraház mérete 36 mm, melyet hópehely formájú gyémántok díszítenek. Kerete és koronája szintén 18 karátos fehéraranyból áll, ám előbbinél a gyémántok már baguette formájúak, utóbbit viszont rózsa és hópehelyre emlékeztető kövek díszítenek. A Grand Bal Masqué 42 méter mélységig vízálló, szíja pedig dombornyomott kék szatén, melynek végén szintén 18 karátos fehérarany csatot találunk, hópehely gyémántokkal kiegészítve.

Piaget Altiplano Ultimate Concept

www.youtube.com

Piaget Altiplano Ultimate Concept | Altiplano 2018

A világ legkeskenyebb házával rendelkező óráját dobta a piacra a Piaget, mely a Altiplano Ultimate Concept nevet viseli. A mindössze 2 milliméter vastagságú óra a 2018-as Salon International de la Haute Horlogerie egyik legfigyelemreméltóbb darabja volt. A végül 2020-tól elérhető eszköz egyedi, integrált tekercselő koronával, ultravékony kristályüveggel, és ami még fontosabb, új energiaszabályzási rendszerrel rendelkezik: teljesítménye 40 órára nőtt, mely szintén egyedinek számít az ultravékony órák sorában.

Louis Vuitton Tambour Curve Flying Tourbillon Poinçon de Genève

www.youtube.com

The Louis Vuitton Tambour Curve Flying Tourbillon Is A €280,000 Watch For 2020 | aBlogtoWatch

A Louis Vuitton eredetileg 2002-ben piacra dobott luxusórájának neve franciául dobot jelent. Az elmúlt 18 évben a márka folyamatosan fejlesztette az eszközt, így kerülhettek bele mára olyan funkciók, mint a percismétlő. A 2020-ban bemutatott Tambour-széria vastagsága 12,75 milliméter, házának alapja 46 mm átmérőjű, mely 42 milliméterre csökken a funkciógyűrűhöz, más néven a lünettához érve. A tok felépítése meglehetősen összetett – a külseje egy szabadalmaztatott titán, vagy fehérarany CarboStratum nevű szénszálas kompozit, utóbbi 4,22 karátos gyémántokkal díszített. Koronája kupola formája zafírüveg, vízállósága 30 méter mélységig, teljesítménye pedig 80 óráig terjed.

Ár: 79 – 98 millió forint

NOMOS Tetra Ode To Joy

nomos-glashuette.com

NOMOS Tetra Ode To Joy

A minimalista formatervezésű óráiról híres márka, a Nomos Glashütte Ludwig Van Beethoven születésének 250. évfordulója előtt tisztelegve dobta piacra kollekciójának legújabb darabját, a NOMOS Tetra Ode To Joy-t. A modell négy színben – réz, olajzöld, türkíz, sötétkék – érhtő el, és tervezői mechanikus óraszerkezettel látták el tervezői. Bár a női órák kategóriájába soroljuk az ékszert, 29,5 x 29,5 milliméteres tokjával férficsuklón remekül mutat.

Ár: 690 ezer forint