Annyira nem meglepő a tény, hogy Görögország, Svájc és Izland mellett Magyarország rendelkezik a világ legmelegebb és legszebb gyógyító hatású termálfürdőivel.

Most, hogy a januári nyirkosság és hideg visszatért, és a hosszú éjszakák az otthonunkba zárnak, különösen csábító a forró fürdő lehetősége. Megtehetjük ezt az Égei-tengerre, az izlandi lápokra vagy a svájci Alpokra nyíló lenyűgöző kilátással is, de szerencsések vagyunk, mert valójában nem kell messzire mennünk: elég a Széchényiben belecsobbanni a gőzölgő vízbe. A két magyar helyezett mellett mutatunk még párat a legjobb európai termálfürdők közül.

Ez is érdekelhet: 3 kiváló gyógyfürdő, ami Budapestről is könnyen elérhető

​1. Hévízi-tó, Hévíz

A hévízi a legnagyobb úszható termál tó az egész világon. Méretében csak az új-zélandi Frying Pan Lake előzi meg, amely − 60 Celsius-fokos hőmérsékletével − túl forró az ember számára. A magyar tó vizének melegsége sokféle érdekes mikroszkopikus élőlényt termel, amelyek közül néhány csak Hévízen található meg. De bámészkodhatunk a tavirózsákkal tarkított partokon és a tó mellett futó, gondozott parkokban is. A nyáron átlagosan 38 Celsius-fokos víz jótékony hatással van többek között a reumás és mozgásszervi betegségekben szenvedő betegekre.

​2. Széchenyi Fürdő

Mi büszkélkedhetünk Európa legnagyobb gyógyfürdőjével és a világ harmadik legnagyobb gyógyfürdőjével, amely egy 21 medencét tartalmazó komplexum része, köztük három kültéri, egy beltéri és egy hullámgépes medence. A neobarokk fürdők az 1880-as évekből származnak, és 38 Celsius-fokos vizet tartalmaznak, amely szulfáttal, kalciummal, magnéziummal, bikarbonáttal és jelentős mennyiségű metabórsavval és fluoriddal van feltöltve.

3. Palia Kameni, Görögország

Fotó: Shutterstock

Palia Kameni egy sziget az Égei-tengerben, Szantorini partjainál, amelyet kristálytiszta víz vesz körül, és egy ősi vulkánkitörés maradványa. Fő tengerparti forrása csak csónakázással, majd a kikötött hajóról egy rövid úszással érhető el. Érdemes lehet tenni egy kirándulást a fekete homokjáról híres Palia Kameni strandjaira is.

​4. Kék lagúna, Izland

A Reykjavíktól 30 percre fekvő zord lávamezők között található Izland egyik leghíresebb látványossága, és az ország egyik legszebb helyszíne. A Kék lagúna tejeskék vizéről és fehér kovasavas iszapjáról ismert, amelynek gyógyító erőt tulajdonítanak. A látogatók lazíthatnak a meleg vízben, iszapmaszkot vehetnek, és élvezhetik a masszázst, mielőtt hazavinnének egy kádnyi nyálkás finomságot. A lagúnában egy úszó bár és egy étterem, valamint szauna és gőzfürdő is található.

Ha tovább olvasnál: Megnézed Izland legjobb fürdőit és ülnél is a repülőre

​5. 7132 Therme Vals, Svájc

A 7132 termálfürdő az egyik a listán, ahol a legnagyobb valószínűséggel találsz majd egy Bond-gonoszt a vízbe mártózva. A luxusfürdő a lenyűgöző svájci Alpokban található, és híres a környező hegyvonulatokra nyíló szemet gyönyörködtető kilátásáról. A közeli Valser-hegység természetes forrásvize tölti meg a minimalista fürdőket, amelyekben éjszaka a szomszédos szálloda vendégei is úszhatnak. A termálfürdőben a forró köves masszázstól a víz alatti sugármasszázsig számos kezelést kínálnak.

Forrás: Mirror