kréta tengerpart
Shutterstock

Döntöttek az emberek: 2022-ben ez lett Európa legjobb tengerpartja

Ugyan tegnap hivatalosan is véget ér a 2022-es nyár, az utószezon még bőven előttünk van.

Jó választás lehet a dél-európai országokba utazni ilyenkor, hiszen rendszerint jó időre számíthatunk, nem mellesleg jóval olcsóbban is kijöhetünk egy utószezoni nyaralással.

Ha mégse terveznénk idén már nyaralni, akkor is érdemes észben tartani az utazók által megválasztott legjobb tengerparti országot.

A világ egyik leggyorsabban növekvő utazási cége, a Holidu 2022-es felmérése alapján idén Görögország a legnépszerűbb európai ország a strandok szerelmeseinek körében

– számolt be a hírről a Vince a breakingtravelnews alapján.

A Holidu „Legnépszerűbb európai strandok” kategóriája a Google rangsora alapján készült el. A végleges listát az elmúlt 12 hónapban a Google-ön végzett havi keresések átlagos száma alapján állították össze – olvasható.

A dobogó első helyére így Görögország került, a magyarok körében is népszerű úti cél havonta átlag 5400 Google-keresést és 142 ezer (Instagram) hasjtaget gyűjtött össze – Görögországon belül is az egyik legnépszerűbb helyszín Kréta volt.

Görögországot a második helyen Olaszország követi, a pizza hazája után Portugália ért fel a dobogó harmadik fokára. A Top 5-ös listát Franciaország és Írország zárja.

De Görögország nem csak a fentiek alapján lehet jó döntés: idén ugyanis 581 görög strandot választottak a világ legtisztább fürdői közé.

A strandok megkapták az úgynevezett „Kék zászló" (angolul: Blue Flag) minőségi tanúsítványt, ami a fürdőhelyek és kikötők vizének tisztaságát jelzi. Ezenfelül a fenntartható hajóturizmust üzemeltetők is részesülnek ebben az elismerésben.