747 tavalyi csúcsformája

Alig bír már járni a tavalyi Kövér Medve Hét győztese

Hamarosan itt a 2021-es Kövér Medve Hét, és a tavalyihoz hasonlóan, ismét izgalmasnak ígérkezik.

Az alaszkai Katmai Nemzeti Park minden évben megrendezett versenyén a 12 legkövérebb medve száll ringbe a bajnoki címért szeptemberben.

A felkészülési időszak egy ideje már elkezdődött: a versenyzők júliustól a helyi folyó partjainál alapoznak, hogy minél több lazacot tömjenek magukba. A verseny egyik legizgalmasabb pontjáról van szó, hiszen ilyenkor egy tucatnyi medve próbálja megtalálni a legjobb horgászhelyet.

És úgy tűnik, 747, a tavalyi győztes (természetesen a Boeing 747 után kapta a nevét, beceneve: Jumbo Jet) idén is komolyan veszi a feladatot, és nem elégszik meg egy bajnoki arannyal.

A sokat látott kövér, öreg hímet a Nemzeti Park egyik legjobb horgászának tartják: 747 néhány óra alatt képes 15 halat is kifogni, majd megenni.

twitter.com

We're entering the last few weeks of weight gain before Fat Bear Week commences. Here's a look at 747 (foreground) and 480 (background). Which bear seems to have gained the most weight so far this season?pic.twitter.com/OPNvS6VvB6

A térség kamerái alapján pedig a riválisoknak van mitől tartaniuk.

A videón Jumbo Jet éppen egy sikeres peca után bandukol vissza a domb tetejére, de már annyira meghízott, hogy alig bír járni, és egy ponton félő volt, hogy vissza is gurul. És még mindig csak augusztus közepe.

twitter.com

Bear 747 is already on the struggle bus, and we're here to celebrate his chonk success.pic.twitter.com/T3May0Sx9H

A verseny tehát a nyakunkon, kíváncsian várjuk, a többiek mit tudnak ezek után felmutatni. Akit érdekel az előző évi összefoglalónk, ahol kivételesen kövér mezőny jött össze, az itt tudja elolvasni.