Alig bír már járni a tavalyi Kövér Medve Hét győztese
Hamarosan itt a 2021-es Kövér Medve Hét, és a tavalyihoz hasonlóan, ismét izgalmasnak ígérkezik.

Az alaszkai Katmai Nemzeti Park minden évben megrendezett versenyén a 12 legkövérebb medve száll ringbe a bajnoki címért szeptemberben.

A felkészülési időszak egy ideje már elkezdődött: a versenyzők júliustól a helyi folyó partjainál alapoznak, hogy minél több lazacot tömjenek magukba. A verseny egyik legizgalmasabb pontjáról van szó, hiszen ilyenkor egy tucatnyi medve próbálja megtalálni a legjobb horgászhelyet.

És úgy tűnik, 747, a tavalyi győztes (természetesen a Boeing 747 után kapta a nevét, beceneve: Jumbo Jet) idén is komolyan veszi a feladatot, és nem elégszik meg egy bajnoki arannyal.

A sokat látott kövér, öreg hímet a Nemzeti Park egyik legjobb horgászának tartják: 747 néhány óra alatt képes 15 halat is kifogni, majd megenni.

A térség kamerái alapján pedig a riválisoknak van mitől tartaniuk.

A videón Jumbo Jet éppen egy sikeres peca után bandukol vissza a domb tetejére, de már annyira meghízott, hogy alig bír járni, és egy ponton félő volt, hogy vissza is gurul. És még mindig csak augusztus közepe.

A verseny tehát a nyakunkon, kíváncsian várjuk, a többiek mit tudnak ezek után felmutatni. Akit érdekel az előző évi összefoglalónk, ahol kivételesen kövér mezőny jött össze, az itt tudja elolvasni.


A figyelmetekbe ajánljuk