Sarolta királyné sorozat jelenetkép

​5 királyi sorozat és film, ami tetszeni fog, ha szeretted a Sarolta királynét

A Koronát biztos ismered, de nem ez az egyetlen királyi vonatkozású sorozat. Gyűjtöttünk még párat, amelyekben érdemes belekukkantanod!

Ahogyan az életben is megszállottjai vagyunk a királyi családnak, úgy a monarchián alapuló tévésorozatokért és filmekért is odavagyunk. Amíg A Korona hátralévő évadaira várunk, átfésültük az Image segítségével a streamingszolgáltatók kínálatát, hogy megtaláljuk a legjobb királyi vonatkozású programokat, amelyekbe érdemes belenézni.

Ha tovább olvasnál: Lesz-e folytatása a Bridgerton sorozat Sarolta királynéjának?

​1. Versailles

Set in France during the reign of Louis XIV, Versailles is a lavish 10-episode production that tells the riveting story of the “Sun King ...

Versailles | Season 1 Trailer

A BBC Versailles című sorozata XIV. Lajos király történetét meséli el. A sorozat akkor kezdődik, amikor a király 28 éves, és úgy dönt, hogy királyi vadászkastélyából palotát alakít ki, amelyet mi már Versailles néven ismerünk. A Napkirály végül sikerrel jár, és bár uralkodása is izgalmas, a helyszín mindent visz. A díszes belső terek, a grandiózus építészet és a kiterjedt kertek olyan látványossá teszik ezt a sorozatot, hogy a végig akarod majd nézni. Bár lassan indul, de az első két epizód után be fog szippantani.

​2. A fehér királyné

Amikor Tudor Henrik felemeli az angol koronát a bosworthi csatatér sarából, már tudja, hogy feleségül kell vennie az ellenséges ...

A Fehér Hercegnő magyar feliratos előzetes

A fehér királyné három befolyásos nő cselszövéseire koncentrál, akik próbálnak manőverezni a trónért folytatott keserű és erőszakos háborúban a York-ház a Lancaster-ház között. A sorozat Philippa Gregory történelmi regénysorozatán alapul, és az Egyesült Államokban nagy sikert aratott. A sorozat Woodville Erzsébetet (Rebecca Ferguson), IV. Edward angol király hitvesét, a Lancaster-ház Margaret Beaufortját (Amanda Hale) és Anne Neville-t (Faye Marsay), III. Richárd hitvesét követi nyomon. Margaret Beaufort volt VIII. Henrik nagymamája, így egyfajta előzménysorozatnak is tekinthetjük, mielőtt belevetnénk magunkat a Tudorokba.

Ez is érdekelhet: 5 film a brit királyi család női tagjairól, amit látni kell!

​3. Tudorok

Szenvedély, becsvágy és árulás mozgatja e lenyűgöző történelmi drámát, mely VIII. Henrik hírhedt 40 éves uralmának korai éveit ...

Tudorok

A Showtime Tudorok című sorozata négy évadon keresztül követi nyomon Henrik uralkodásának korai és későbbi éveit, Jonathan Rhys Meyers pedig nagyszerűen alakítja a buja, arrogáns Henriket. Persze az ábrázolás messze nem a történelemkönyvekből ismert portré. Az angol forgatókönyvíró, Michael Hirst által megalkotott sorozat új életet lehel a király és hét feleségének évszázados történetébe. A Trónok harca színésznője, Natalie Dormer viszi a prímet az első két évadban az érzéki Boleyn Anna szerepében, de az egész sorozat magával ragadó.

4. Elizabeth

Trailer for the 1998 movie Elizabeth done for my Editing for the Media class.

Elizabeth (1998) Trailer

Cate Blanchett a fiatal I. Erzsébet királynő megformálásában egyedülálló alakítást nyújt a filmvásznon. Erzsébetet teljes pompájában láthatjuk; a korai évek ártatlan királynőjétől kezdve, akit alig akartak az angol trónra engedni, a teljes értékű, határozott hatalommal rendelkező uralkodásáig. Feláldozza magát az országa és népe érdekében, és Blanchett tökéletesen szemlélteti ezt a fájdalmat, bánatot és kötelességtudatot.

​5. A király beszéde

12 Oscarra jelölték a filmet. (filmdroid.hu)

A király beszéde előzetes (The King's Speech trailer)

Albert angol hercegnek (Colin Firth Oscar-díjas szerepében) VI. György királyként (II. Erzsébet királynő apjaként) kell trónra lépnie, de beszédhibája van, ami rémálommá teszi a nyilvános életét. Mivel Erzsébet (a figyelmes és ügyes Helena Bonham Carter) tudja, hogy az országnak szüksége van arra, hogy férje királyként is hatékonyan tudjon kommunikálni, felbéreli Lionel Logue-t (Geoffrey Rush), egy ausztrál színészt és beszédterapeutát, hogy segítsen neki leküzdeni a dadogását. A két férfi között rendkívüli barátság alakul ki, miközben Logue szokatlan eszközökkel tanítja meg az uralkodót arra, hogyan beszéljen magabiztosan.

​6. A királynő

Subscribe to CLASSIC TRAILERS: http://bit.ly/1u43jDe Subscribe to TRAILERS: http://bit.ly/sxaw6h Subscribe to COMING SOON: ...

The Queen (2006) Official Trailer - Helen Mirren Movie HD

Helen Mirren azon kevesek egyike volt, aki valódi életet tudott lehelni II. Erzsébet királynő szerepébe. A film korának egyik legvitatottabb pillanatában játszódik − Diana hercegné halála után. II. Erzsébet királynő küzd a halálára adott reakciójával, és azzal, hogy hogyan közvetítse ezt a legjobban a nagyközönség felé. Tony Blair miniszterelnök azonban közbelép, mert tudja, hogy makacs hallgatása káros hatással van a monarchiára. A 2006-os filmben nyújtott alakításáért Mirren méltán nyert Oscar-díjat.